Rodi

Parfum maken op PCC Het Lyceum

Luca en Merlijn hebben natuurlijk gekozen voor een vrouwenparfum. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Voor havo- en vwo-leerlingen breekt in het derde schooljaar een belangrijk moment aan: de profielkeuze. Extra practicumlessen ondersteunen op PCC Het Lyceum het keuzeproces van de leerlingen. In het laboratorium van PCC Heiloo heeft klas 3H4 zich verzameld. Ze gaan vanmorgen parfum maken en daar hebben ze zin, want wie houdt er nou niet van een lekker luchtje?


De havisten vormen duo’s en gaan na een korte instructie aan de slag. Eerst worden geuren en kleuren omschreven en vergeleken, maar al snel mengen de leerlingen parfumolie met etherische olie van bergamot, groene thee, jasmijn, musk en dergelijke. Luca Kleve (14 jaar, Egmond aan den Hoef): “Dit is een leuk practicum, want het is weer ’s iets heel anders dan een normale les. En helemaal omdat we de parfum mee naar huis mogen nemen!” Ze werkt geconcentreerd door samen met Merlijn Schouten (14 jaar, Alkmaar): “We hebben natuurlijk gekozen voor een vrouwenparfum.” Gelukkig houden ze aan het eind van de les nog net genoeg tijd over om toch ook nog een herenparfum te maken. De extra practicumlessen scheikunde en natuurkunde die PCC Het Lyceum aanbiedt, zijn illustratief voor de profielen ‘natuur & gezondheid’ en ‘natuur & techniek’. Ze zijn speciaal bedoeld om leerlingen die nog twijfelen of ze voor een bètarichting zullen kiezen, te helpen bij hun keuze. Luca: “Ik ga wel voor een natuurprofiel kiezen, omdat ik het voor later nodig heb. Ik wil met dieren werken of tandarts worden.” Merlijn: “Ik heb stage gelopen bij een fysiotherapeut en dat vond ik erg leuk!” Van twijfel is nauwelijks sprake bij deze twee meiden, maar de parfum is mooi meegenomen!
Sfeerproeven op PCC Het Lyceum kan woensdag 25 januari tijdens de Leerlingmiddag (aanmelden via www.pcc.nu) en de Ouderinformatieavond om 19.30 uur, maar ook tijdens het Open Huis van donderdag 9 februari van 19.00 tot 21.00 uur.

Artikel geplaatst op vrijdag 06 januari 2017 - 14:17Reacties (0)


Reageer