Rodi

Pinedo Makelaardij viert haar tienjarig bestaan

Joshua Pinedo. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Ondernemen is kansen zien en er helemaal voor gaan. Dat je vervolgens met een flinke dosis doorzettingsvermogen, een flexibele instelling en plezier in je werk ver kunt komen, bewijst het succesverhaal van Joshua Pinedo (32), oprichter en eigenaar van Pinedo Makelaardij.


Al tijdens zijn studietijd bespeurde hij kansen in de huurmarkt. Naast zijn studie (Management, Economie en Recht) werkte Joshua in de makelaardij. Hij constateerde dat de huurmarkt een ondergeschoven kindje was. Voor Joshua, ondernemend van geest, de drijfveer om zich juist hierin te specialiseren. ,,In de huurmarkt bouw je een lange termijn relatie met klanten op. Het vraagt een manier van werken die goed bij mij past.” Door extra opleidingen bekwaamde hij zich in wet- en regelgeving en begon in 2006, op 22 jarige leeftijd, zijn eigen onderneming; gewoon vanuit huis op een zolderkamertje.
In de tijd dat de verkoopmarkt van onroerend goed flink inzakte, groeide de portefeuille van Pinedo Makelaardij gestaag tot één van de grootste spelers van de omgeving in de huurmarkt. In het aan de Oudegracht in Alkmaar gevestigde makelaarskantoor zijn, naast Joshua, inmiddels drie medewerkers werkzaam. Pinedo Makelaardij heeft als deskundige partner op het gebied van huur, verhuur en vastgoedbeheer een betrouwbare naam opgebouwd. Mede dankzij de beste aanbeveling die een onderneming zich kan wensen: mond-tot-mondreclame.

Ontzorgen


,,Onze kracht is dat we de klant volledig ontzorgen en behoeden voor valkuilen”, vertelt Joshua. ,,De Leegstandswet en per juli jongstleden gewijzigde wetgeving maken het huiseigenaren makkelijker hun woning tijdelijk te verhuren. Maar hoe pak je zoiets goed aan? Daarnaast vinden steeds meer vastgoedbeleggers en particulieren het prettig het beheer van panden uit te besteden aan een expert.” Voor expats heeft Pinedo Makelaardij een speciale expat agency service, waarbij de expat vanaf aankomst op het station tot en met de oplevering volledig wordt begeleid.
De grondige werkwijze van Pinedo Makelaardij bij iedere transactie trekt particulieren, bedrijven en vastgoedbeleggers die kwaliteit verlangen van deze specialistische vorm van dienstverlening. Joshua vervolgt: ,,Het vinden van een huurder is niet altijd het probleem, maar het vinden van een goede huurder, dat is het probleem. Een woning of een beleggingspand verhuren is bewerkelijk en er komt op juridisch en administratief gebied veel bij kijken. Daarbij is het belangrijk de draagkracht van huurders te screenen. Uitgaande van de wensen van alle betrokkenen is ons streven dat beide partijen tevreden zijn.”

Blijven vernieuwen


Hij vertelt dat trouwe klanten hem regelmatig benaderden met de vraag om naast de verhuur en aankoop, hen ook bij de verkoop van vastgoed bij te staan. Hierop inspelend en vanuit de wil om te blijven vernieuwen, lanceert Pinedo Makelaardij in het eerste kwartaal van 2017 de vernieuwde website: het dienstenpakket wordt nu eindelijk uitgebreid met verkoopbegeleiding. Het kantoor, actief in de wijde omtrek, zit onder een dak met een onafhankelijke hypotheekadviseur.
Joshua is best trots op de goede reputatie, die Pinedo Makelaardij in een wijde kring heeft. Van een groei en ontwikkeling zoals de afgelopen jaren, kon hij tien jaar geleden alleen maar dromen. Met de vernieuwde website, groeiende vastgoed portefeuille en de uitbreiding met verkoop ziet hij de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Hij besluit met overtuiging: ,,Op naar de volgende tien jaar!”
Pinedo Makelaardij, Oudegracht 249 te Alkmaar, tel. 072 – 512 21 29, www.pinedomakelaardij.nl

Artikel geplaatst op maandag 09 januari 2017 - 10:44Reacties (0)


Reageer