Rodi

Gerard Wijnker vijftig jaar in dienst bij Gomes
'Nog steeds op de fiets van 't Veld naar Warmenhuizen'

Gerard Wijnker en Peter Gomes koesteren het familiebedrijf. Let ook op het telefoonnummer op de zijkant van de bedrijfswagen. (Foto: Vincent de Vries / RM)

WARMENHUIZEN / ALKMAAR - Hij heeft bijna de gehele historie van het familiebedrijf meegemaakt en nog steeds is boekhouder Gerard Wijnker (76) uit 't Veld werkzaam bij Mercedes-Benz dealer Gomes Noord-Holland B.V.. Samen met de financieel directeur verzorgt hij nog vijf ochtenden in de week de boekhouding van de holding. "Het prijst Gerard dat hij altijd met zijn tijd is meegegaan", zegt directeur Peter Gomes met gepaste trots.


De historie van het familiebedrijf startte in 1934 toen Arie Gomes in Alkmaar begon met zijn transportbedrijf. Inmiddels is de firma uitgegroeid tot Mercedes-Benz dealer van personenwagens, bedrijfswagens en trucks met acht vestigingen in Noord-Holland. In 1972 verwerven Tinus en Piet Gomes, de tweede generatie, het Mercedes-Benz Truckdealerschap. Daarna breidt het bedrijf zich snel uit. In 1983 verhuist Gomes naar een grotere truckvestiging in Warmenhuizen. Inmiddels staat de derde generatie, Peter en Carl Gomes, aan het roer.
Gerard Wijnker heeft het bijna allemaal meegemaakt. "Ik werkte bij mijn vader en moeder in de bollen, maar doordat ik bolleneczeem kreeg ben ik een avondcursus boekhouden gaan volgen. Ik hoorde dat ze iemand zochten voor de boekhouding bij Transportbedrijf Gomes. Mijn sollicitatiegesprek was in het woonhuis van opa Arie en oma Griet Gomes in Warmenhuizen. Zo ging dat toen. Arie moest nog wel eerst het nieuws afkijken voordat hij tijd voor mij had", zegt Gerard lachend. "Hun zoons Tinus en Piet kwamen er ook bij zitten en het was eigenlijk snel beklonken. Vijftig jaar later werk ik hier nog steeds met veel plezier en is het bedrijf gegroeid van negen medewerkers naar driehonderd."

Floppy's

"Zo'n evolutie als Gerard heeft meegemaakt is bijna bizar te noemen", vervolgt Peter Gomes. "De balans en de jaarrekening werden vijftig jaar terug nog met de hand geschreven." Gerard: "Ik heb nog met een typemachine gewerkt en vervolgens deden de computers hun intrede met eerst floppy's en later diskettes en nu werken we in de cloud. Ongelooflijk eigenlijk!" De jubilaris is getrouwd met Marie en samen hebben ze twee dochters en twee zoons. "Ik ben een bevoorrecht mens en bovendien ga ik nog elke werkdag op de fiets van 't Veld naar Warmenhuizen. Weer of geen weer! Jaarlijks toch zo'n 14.000 kilometer. Ik hoop dat nog jaren te doen."
Award

Onlangs is Mercedes-Benz dealer Gomes in Alkmaar uitgeroepen tot de meest klantvriendelijke Mercedes-Benz dealer van Nederland. Peter: "Deze prijs zien we als een echte bekroning. In ons bedrijf heeft klanttevredenheid de hoogste prioriteit. Wij maken de laatste tijd een enorme groei door en het familiebedrijf is er nog steeds. Gerard heeft daar een belangrijke rol in. Hij is toch de schatbewaarder van het familiebedrijf. Net als Piet en Tinus die nog altijd betrokken zijn", besluit Gomes.

Artikel geplaatst op zondag 09 april 2017 - 07:00Reacties (0)


Reageer