Rodi

Audities voor musical Grote Kerk

Maarten Elout, Majella van Ispelen en Oscar Koch. (Foto: Stichting Superstar Theaterproducties)

ALKMAAR - Ter ere van het 500 jarig jubileum van de Grote Kerk zet Superstar Theaterproducties december 2018 opnieuw een grootse productie in de mooiste huiskamer van Alkmaar. Scrooge, de kerstmusical is een gloednieuwe muzikale bewerking van het wereldberoemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Volgende maand starten de audities.


Na Jesus Christ Superstar, Pasen 2015 in de Grote Kerk in Alkmaar volgde in 2016 voor de stichting een uniek musicalproject in Koninklijk Theater Carré. Begin dit jaar werden de motoren gestart voor het nieuwe project: een eigen, muzikale bewerking van Dickens’ A Christmas Carol. Artistiek leider Maarten Elout schrijft het libretto en muzikaal leider Jerry Bloem componeert de muziek. Met het wereldberoemde verhaal uit 1843 pakken de theatermakers van Superstar opnieuw groots uit. Ze gaan aan de slag met een cast van rond de vijftig personen, een juniorengroep (10 tot 16 jaar) en een groot koor van ongeveer 250 zangers en zangeressen. Het artistieke team bestaat uit professionals en men werkt aan talentontwikkeling met workshops en ook masterclasses van bekende musicalacteurs.

Repetities

“Wat is er nou mooier dan met dit verhaal met Kerst in de Grote Kerk te staan?”, zegt Majella van Ispelen enthousiast. Samen met Elout is zij verantwoordelijk voor de regie. “Wij werken op projectbasis en dat geeft ruimte aan verenigingsleden uit de regio om dit naast hun eigen club te doen”, vult productieleider Oscar Koch aan. In oktober en november worden voor alle rollen de audities afgenomen en in februari 2018 start Superstar met de repetities. Op zoek naar Scrooge dus! Opgeven via www.superstar2018.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 06 september 2017 - 09:59Reacties (0)


Reageer