Rodi

A.C. de Boer introduceert croissulaas

Benjamin Doche neemt alvast een voorproefje van de croissulaas. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ALKMAAR - Als hij op zondagochtend naar buiten kijkt, kan Benjamin Doche niet anders dan zeer tevreden zijn: de rij klanten die komen voor een verse croissant, Frans stokbrood of pain au chocolat wordt met de week langer en de reacties zijn zeer positief.


“Ik had niet verwacht toen ik A.C. de Boer in maart 2015 overnam dat het zo snel zou gaan met de Franse producten die ik aan het assortiment heb toegevoegd”, zegt de 34-jarige Fransman. Geboren en getogen in Haute Savoie werkte hij eerst als pâtissier-chocolatier-boulanger en later als teamleider en als specialistisch vertegenwoordiger bij luxe pâtisseries in Annecy, Grenoble en Parijs. Samen met zijn Alkmaarse vrouw vatten ze in 2014 het plan op om terug te keren naar Nederland. Cees de Boer, voor wie Benjamin in het verleden al eens werkte, verkoopt het familiebedrijf aan hem en zo krijgt A.C. de Boer een Frans tintje.

Hoogste kwaliteit

“Het karakter van A.C. de Boer is niet veranderd sinds ik er leiding aan geef”, vervolgt Benjamin. “We staan nog steeds voor de hoogste kwaliteit. Onze gebakjes, koekjes, zoutjes en taarten worden ambachtelijk gemaakt met hoogwaardige en pure ingrediënten. We gebruiken geen halffabrikaten of kunstmatige toevoegingen.” De nieuwe Franse productlijn die eind 2015 werd gelanceerd omvat diverse gebakjes (wat te denken van de eclair au chocolat of de diverse smaken macarons) en vooral brood en vienneoiserie.
“Wij Fransen hebben hele sterke opvattingen over eten”, zegt Benjamin. “Eten moet lekker zijn. Iedereen heeft zijn favoriete bakker in de buurt waar de baguettes en la tradition (een in een punt uitlopend stokbrood met wat knapperige korst, red.) worden gehaald. We zoeken kwaliteit: een croissant mag geen afbakproduct zijn, maar moet vers gemaakt zijn met echte boter en echte suiker. Deze Franse standaarden gebruik ik ook in mijn bedrijf. Zo maken we het brood en de diverse croissants volgens traditioneel Frans recept, kopen we de ingrediënten in Frankrijk in en bakken we in een Franse vloeroven voor de herkenbare knapperige korst.” Niet gek dus, dat de klant zich even in La Douce France op vakantie waant bij een croissantje van A.C. de Boer.
Aanbieding

Het team van A.C. de Boer is altijd op zoek naar vernieuwing. “Nu wilden we graag het beste van twee werelden samenbrengen: een product met Franse en Nederlandse roots”, legt Miguel, één van de banketbakkers, uit. Zo kwam de ‘croissulaas’ tot stand: een heerlijke croissant met lichte speculaassmaak. “We zijn er net mee begonnen en de reacties zijn zeer positief”, vult Sandra, verkoopster op de vestiging op het Scharlo, aan. “Mensen herkennen de topkwaliteit van onze croissants en genieten van de smaak van speculaas. Zeker nu Sint Nicolaas eraan komt, is het een erg leuk product om in het assortiment te hebben.” Om dit product te ontdekken is het de hele maand september in de aanbieding.
Het bedrijf staat niet stil. “Ik ben alweer aan het nadenken over een volgend product”, zegt Benjamin vanuit de vernieuwde winkel op het Scharlo. Wie weet dus wat er nog voor lekkers aan komt...

Artikel geplaatst op woensdag 06 september 2017 - 09:46Reacties (0)


Reageer