Rodi

Halotherapie in Limmen
Dé medicijnvrije behandelwijze van luchtweg- en huidklachten

In een Halotherapie-sessie vertoeft de cliënt in een kamer die geheel is opgebouwd uit zout. (Foto: aangeleverd)

LIMMEN - Last van COPD/ longemfyseem, astma, hooikoorts, (chronische) bronchitis, bijholteontstekingen, chronische verkoudheidsklachten, CF, longfibrose, eczeem, psoriasis, acne, huidproblemen of allergieën? Dan is Halotherapie wellicht de oplossing.


Halotherapie is een medicijnvrije en natuurlijke behandelwijze en wordt wereldwijd al veel toegepast. In een sessie die een uur duurt, vertoeft de cliënt in een kamer die geheel opgebouwd is uit zout. Hiervoor kan men makkelijk zittende kleding dragen. In de kamer is een Halogenerator aanwezig die medicinaal zout vermaalt in hele fijne deeltjes. Zo fijn dat ze niet te zien zijn, maar wel te proeven. Het zout komt op de huid en wordt geïnhaleerd. Door het inhaleren komt het zout diep in de luchtwegen terecht. Het zout heeft een ontstekingsremmende werking en is ook bacterie- en schimmeldodend. Mensen met huidproblemen krijgen een betere doorbloeding van de huid, jeuk verdwijnt of wordt minder.
Mensen met luchtwegproblemen krijgen schonere luchtwegen, slijm lost op of kan beter worden opgehoest. De longen krijgen meer weerstand, men krijgt vaak meer energie en herstelperioden na een inspanning zijn korter! Meer lucht is voor alle processen in het lijf heilzaam.
De methode is voor jong en oud geschikt. Voor kinderen is de therapie ook uitermate geschikt, omdat ze spelenderwijs en zonder dat ze er mee bezig zijn, werken aan hun gezondheid! Ook voor (top)sporters aan te raden door de gunstige invloed op de longcapaciteit.
Bij Zuiver Zout in Limmen is de eerste sessie gratis, zodat men zelf kan ervaren of Halotherapie een geschikte behandelmethode is. Voor meer informatie: www.zuiverzout.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 19 september 2017 - 13:32