Rodi

'Gerda vertrouwde me al vanaf het eerste contact'
Stichting Mentorschap koppelt mentor en cliënt met elkaar

(Foto: aangeleverd)

REGIO - Mentor Rob woont samen met zijn vrouw en kinderen. Nadat Rob stopte met zijn werk, wilde hij graag nuttige dingen blijven doen. Op de vacaturebank voor vrijwilligerswerk kwam hij het mentorschap tegen. Daar heeft hij zich voor aangemeld en na een intake is Rob gekoppeld aan Gerda. ”Gerda vertrouwde me al vanaf het eerste contact.”


Gerda werd in 2011 weduwe, ze is kinderloos en heeft alleen een zus die in de Verenigde Staten woont. Op haar flat, zonder rijbewijs, begon ze te vereenzamen. Gerda´s zus heeft de aanvraag voor mentorschap ingediend tijdens haar bezoek in Nederland. In september maakte Gerda kennis met Rob en is hij mentor geworden van Gerda. Als mentor word je als wettelijk vertegenwoordiger door de rechtbank benoemd. Het bureau van Stichting Mentorschap koppelt een mentor aan de cliënt. Hierbij wordt goed geluisterd naar de wensen van zowel de mentor als de cliënt en gekeken of er een goede match kan worden gemaakt.
Stichting Mentorschap is er voor mensen die geen inzicht en overzicht hebben in eigen functioneren op het gebied van verzorging, verpleging en begeleiding. Stichting Mentorschap verzorgt behalve de basisopleiding ook maandelijks themabijeenkomsten. Als mentor word je ook gesteund door een regiocoördinator. Rob zegt hierover: “Je kunt met de regiocoördinator sparren als je ergens mee zit, een soort adviseur. De regiocoördinator fungeert tevens als achterwacht als je bijvoorbeeld met vakantie gaat.”
Bent u geïnteresseerd om ook mentor te worden net als Rob of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Stichting Mentorschap Noordwest en Midden, 085-8000210 of info@stichtingmentorschap.nl

Artikel geplaatst op zondag 15 oktober 2017 - 12:54