Rodi

Proef de Super Thai

De mensen van Super Thai voelen zich thuis in Alkmaar. (Foto: Vincent de Vries / RM)

ALKMAAR - Alkmaar heeft er met Super Thai een nieuw, modern én authentiek Thais restaurant bij. De zaak aan de Gedempte Nieuwesloot 115 is net open gegaan, maar eigenaar Kam Chan Supanan voelt zich nu al thuis in de kaasstad. "Van de zomer kwam ik hier met mijn vriendin Duangrat Boonsit als toerist en toen zagen we dat ons huidige restaurant te huur stond. Mijn vriendin en ik besloten die kans te grijpen, waardoor we nu echt met Alkmaar verbonden zijn."


De menukaart van Super Thai is met zorg samengesteld, geeft Kam Chan aan. "In de Thaise keuken gaat het om de balans. De combinatie van verschillende smaken zorgen voor het specifieke karaker van onze gerechten. En om die authenticiteit te benaderen, besteden wij grote zorg aan de inkoop van onze ingrediënten." Dat Kam Chan geen grap maakt, blijkt als hij uitlegt dat ook de kokosmelk die in de keuken van Super Thai gebruikt wordt van een speciaal Thais merk is. "Kokosmelk van een Nederlandse fabrikant heeft niet de specifieke geur die wij nodig hebben. Dus dan begrijp je gelijk waarom wij onze producten met zorg uitkiezen."
Wanneer het maken van een keuze lastig is, dan helpen Kam Chan en zijn personeel graag bij het maken van een keuze. "Wij hebben een uitgebreide kaart, waarbij er ook genoeg keuze is qua vegetarische gerechten en vanzelfsprekend kunnen wij rekening houden met allergieën. En wanneer er desgewenst geen gerecht op de kaart staat, dan weet ik zeker dat we dat kunnen maken."
Super Thai is te vinden aan Gedempte Nieuwesloot 115 in Alkmaar, tel. 072-5318563. Zie voor meer informatie: www.superthai.nl

Artikel geplaatst op woensdag 15 november 2017 - 10:55