Rodi

'Narcose bij lieve tandarts'

André komt graag bij TCN. (Foto: Vincent de Vries/Rodi Media)

ALKMAAR - Er zijn van die dingen waar mensen niet onderuit komen, hoe graag ze ook zouden willen. Het tandartsbezoek is er daar een van. Immers, angst voor de tandarts, in meer of mindere mate, daar hebben veel mensen last van. Bij het Tandheelkundig Centrum Nederland (TCN) weten ze dat mensen niet fluitend de behandelkamer binnenlopen, maar is dat wel precies wat ze willen bereiken. Van de liefste tandartsen tot de nieuwste patiëntvriendelijke technieken, alles wordt volgens TCN uit de kast gehaald om de cliënt op zijn gemak te stellen. Zelfs een behandeling onder narcose is mogelijk.


"De lat lijkt hoog gelegd, maar de mensen in de sfeervolle lobby van de vestiging TCN Einsteinstraat zitten er inderdaad ontspannen bij. Een van de wachtenden is André, die speciaal deze vrijdag is gekomen omdat er een team anesthesisten aanwezig is voor behandelingen onder narcose", aldus TCN. "Ja het klinkt heftig, maar ik ben blij met deze mogelijkheid", vertelt André. "Ik kom hier al wat langer en ken mijn tandarts Michael ondertussen goed. Hij is een vakman, zo rustig en vriendelijk. Net als iedereen hier trouwens. Ik heb alle vertrouwen."
"Narcose is echt het laatste redmiddel hoor", benadrukt Michael Vlaanderen, tandarts en eigenaar van TCN. "Ons streven is altijd om de cliënt zonder sedatie te helpen. Dit doen we door tijd te nemen en alles uit te leggen. We maken afspraken en houden ons daaraan: tien tellen boren is tien tellen boren. Zonodig kunnen we lachgas gebruiken en alleen bij mensen waarbij de angst diepgeworteld zit, is narcose een oplossing." Trots vult hij aan: "Het mooiste is dat we hier alles aan tandheelkundig gebied onder één dak hebben. Dus we kunnen echt een totaalpakket aanbieden, wat ontzettend fijn is voor onze cliënten."
TCN telt momenteel zeven vestigingen in Noord-Holland, met als centraal middelpunt praktijk Alkmaar Einsteinstraat. "Onze organisatie met meerdere vestigingen heeft veel voordelen", legt Michael uit. "We hebben voldoende draagkracht om continu te blijven investeren in nieuwe technieken. Onze tandartsen overleggen regelmatig en houden elkaar scherp. Op deze manier kunnen we onze cliënten de beste zorg bieden, terwijl ze toch de geborgenheid van hun eigen tandarts ervaren."

Artikel geplaatst op donderdag 23 november 2017 - 09:23