Rodi

Duurzaam uiteten
Het verhaal van Bistro Heerlijk Nel

Sinds een half jaar zijn Marcel en Cindy de eigenaren van Bistro Heerlijk Nel. (La Luuz Fotografie)

ALKMAAR - Sinds een half jaar zijn Marcel en Cindy de eigenaren van Bistro Heerlijk Nel. In hun intieme huiskamerrestaurant maken ze verrassende gerechten die ook nog eens heel duurzaam zijn. Ze koken met het seizoen en gebruiken veel biologische producten. "Wij willen vooral dat mensen zich bij ons thuis voelen."


Een goed restaurant zijn waar je lekker kunt eten, vinden Marcel en Cindy het belangrijkste. Dat de gerechten ook duurzaam zijn, voelt voor hen als een natuurlijke keuze. Cindy: "Voor ons is duurzaamheid geen zakelijk concept, we staan er echt als mens achter. We proberen alles op te maken en dat lukt aardig, we gooien bijna niks weg. En we werken zoveel mogelijk met regionale producten." In de zomer komt bijna alle groente uit een lokale moestuin van 400m2! Marcel: "Het maakt je in de keuken heel creatief, maar onze gasten moeten vooral lekker eten! Wij maken ons wel druk over hoe we de gerechten zo duurzaam mogelijk krijgen." Lees het hele verhaal van Heerlijk Nel op www.eerlijkwinkelen.nl/eerlijkeblogs.
Op de EerlijkWinkelen route Alkmaar vind je winkels en horeca die biologisch, fair trade en duurzaam zijn. Download de EerlijkWinkelen app of kijk op de website www.eerlijkwinkelen.nl.
Volgende keer: Apart Living
Marcel en Cindy: "Wij geven het stokje in deze serie door aan Apart Living, omdat ze met hun veelzijdige collectie laten zien dat duurzaamheid en fair trade niet afdoen aan creativiteit!"
Tekst: Laura Bras

Artikel geplaatst op woensdag 20 december 2017 - 13:07