Rodi

Bewust inkopen
Het verhaal van Apart Living

Het team van woonwinkel Apart Living. (Foto: La Luuz Fotografie)

ALKMAAR - Jannie kiest voor haar woonwinkel Apart Living bewust producten die met aandacht gemaakt zijn. In haar winkel vind je een verzameling van decoratieve items zoals lampen, meubels, cadeautjes en fair trade producten veelal gemaakt van gerecycled materiaal. "Als mensen binnenkomen wil ik dat ze geïnspireerd raken."


Jannie: "Ik was van plan om deze winkel heel basic te houden omdat de vorige winkel zo druk was, maar dat is niet gelukt. Soms vragen mensen weleens: wat is dit nou voor stijl? Het zijn allemaal producten bij elkaar die ik zelf leuk vind en zelf inkoop: een georganiseerde chaos of een eclectische mix van stijlen zoals dat tegenwoordig heet. Ik vind het leuk om mensen die binnenkomen te inspireren, om ervoor te zorgen dat ze leuke ideeën krijgen om thuis toe te passen. En ik hoop dat ze met een blij gezicht de winkel uitgaan! Ik probeer om spullen bewust te kiezen, zodat je niet met ‘goedbedoelde rommel’ thuiskomt. Duurzaamheid betekent voor mij bewust omgaan met alles wat je aangeboden wordt of wat je gebruikt. Zo verkopen wij letters die de lokale bevolking in Indonesië uit oude vissersboten snijdt. Soms zie je nog de gaten van de mosselen, dat vind ik leuk." Lees het hele verhaal van Apart Living op www.eerlijkwinkelen.nl/eerlijkeblogs.
Op de EerlijkWinkelen route Alkmaar vind je winkels en horeca die biologisch, fair trade en duurzaam zijn. Download de EerlijkWinkelen app of kijk op de website www.eerlijkwinkelen.nl.
Tekst: Laura Bras

Artikel geplaatst op vrijdag 29 december 2017 - 13:28