Rodi

'Eerste hulp bij een fitter 2018!'
Healthcenter Hoornse Vaart staat voor persoonlijke aandacht en kwaliteit

Healthcenter Hoornse Vaart staat voor persoonlijke aandacht en kwaliteit. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Ze bestaan al enige tijd, de grote sportscholen waar men zonder begeleiding, voor weinig geld zelfstandig kan trainen. Een prima oplossing voor de gevorderde sporter, maar geldt dit voor iedereen? Healthcenter Hoornse Vaart denkt daar anders over. Het gaat wel om het lichaam waar mensen elke dag gebruik van maken en nog lange tijd gebruik van hopen te maken.


Healthcenter Hoornse Vaart is nu al weer dertien jaar te vinden in het pand van zwembad Hoornse Vaart. Bezoekers kunnen er terecht voor fitness, groepslessen, powerplate en zonnebanken.

Persoonlijke begeleiding

Het is een middelgroot fitnesscentrum, met een gezellige sfeer, waar men zich snel thuis voelt. Doordat de ruimte overzichtelijk is, hebben de trainers een goed contact met de klanten. De begeleiding is dan ook een van de speerpunten. Voor elke sporter maken de gediplomeerde trainers indien gewenst een schema op maat, wat de doelstelling ook mag zijn.
Meten is weten

Healthcenter Hoornse Vaart is in het bezit van een total body composition analyzer. Dit apparaat meet naast gewicht en vetpercentage onder meer ook spiermassa, botmassa, vochthuishouding en stofwisseling. “Hiermee kunnen wij de sporters veel beter sturen”, vertelt eigenaar Henrie Sanders . "Bijvoorbeeld, wanneer iemand problemen heeft met afvallen en bij een meting geconstateerd wordt dat de stofwisseling laag is, kunnen we kijken of dit aan het ontbreken van spiermassa ligt of aan het eet- en bewegingspatroon. Ook kunnen wij de zogenaamde viscerale vetten meten. Dit zijn de vetten die in en rond de organen zitten. Deze kunnen een verhoogde kans geven op onder andere diabetes 2".
Sportpaspoort

Sporters kunnen ook bij Healthcenter Hoornse Vaart trainen zonder een lidmaatschap aan te gaan. Dit kan met een sportpaspoort. Sporters die zich hier inschrijven krijgen professionele begeleiding door middel van een persoonlijk schema en een tweemaandelijkse lichaamsmeting en conditietest. Wie zich voor 1 februari inschrijft krijgt één maand gratis trainen cadeau!
Meer weten? Bel 072-5649376 of kijk op www.healthcenterhoornsevaart.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 03 januari 2018 - 11:19