Rodi

Haar kleuren met hapje en drankje
Splendid betrekt rijksmonument 't Hooge Huys

Het team van Splendid Color. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ALKMAAR - Je haar kleuren en tegelijkertijd genieten van een glaasje wijn of een van de culinaire versnaperingen op de menukaart. Het kan sinds dinsdag 2 januari bij Splendid in het prachtig gerestaureerde rijksmonument 't Hooge Huys aan Sint Laurensstraat 1.


"Het concept is nieuw, uniek en bestaat dus nog nergens", zegt eigenaar Rob van Gool. "Het grootste deel van de mensen dat hun haar kleurt doet dit thuis en juist deze doelgroep spreken we aan. Want wij bieden de luxe en kwaliteit van een salon, maar tegen scherpe tarieven. Zo kunnen klanten hun haar laten bijwerken voor slechts €19,95. Aankomende week krijgen klanten 25% korting, maar blijf op de hoogte van alle aanbiedingen via de website, Facebook en Instagram. De kleurspecialisten van Splendid zijn opgeleide en ervaren kleurspecialisten die volledig op de hoogte zijn van alle bestaande en nieuwe haarkleurtechnieken en trends. Wat Splendid echt bijzonder maakt is dat we een horecavergunning hebben, dus je kunt een haarkleuring combineren met een lekker drankje of hapje. We werken hierbij samen onze buren, Italiaans restaurant Fellini. Zo wordt het kleuren veel meer een belevenis. Kom dus langs met je vrienden of vriendinnen en maak er een gezellig uitje van."

Beautyhuis

De belevenis die Splendid biedt wordt onderstreept door het schitterende pand, aan het begin van de Langestraat. "Het is onlangs volledig gerestaureerd, dus het zag er al fantastisch uit. Toch was het puzzelen om alles naar onze wens in te richten, want in dit rijksmonument gelden strikte regels. Je mag bijvoorbeeld geen gaten in de muren boren, om maar iets praktisch te noemen. Dat maakt het ingewikkeld, maar niet onmogelijk om er iets prachtigs van te maken. Dat is ons zeker gelukt, kijk maar om je heen. Dat het pand allemaal kleine, unieke kamertjes heeft komt ons juist goed uit. Want het uitspoelen gebeurt bijvoorbeeld weer in een andere ruimte dan het kleuren."
Aan ambitie geen gebrek bij Rob, want als zijn plannen uitkomen wordt dit pand hét beautyhuis van Alkmaar. "In de toekomst willen we onder meer een schoonheidsspecialist en nagelstylist aan ons concept toevoegen, maar bijvoorbeeld ook een specialist op het gebied van botox. Een Cryotherapie cabine wordt gebruikt om af te vallen. Zo wordt dit de plek voor uiterlijke verzorging waar je ook nog eens kunt genieten van heerlijk eten en drinken."
Nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker even een kijkje in rijksmonument 't Hooge Huys aan Sint Laurensstraat 1. Kijk voor alle informatie over de kleursalon op www.splendidcolor.nl of bel 072 8448849.

Artikel geplaatst op woensdag 03 januari 2018 - 09:56