Rodi

Tol Kringloopbedrijf: veel meer dan een kringloopwinkel

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.kringlooptol.nl. (Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN DEN HOEF – Tol Kringloopbedrijf in Egmond aan den Hoef doet het allemaal net even anders. Uiteraard staat de mooie winkel vol met nauwkeurig uitgesorteerde spullen, maar daarnaast is eigenaar Dico Tol ook maatschappelijk betrokken.


Tol Kringloopbedrijf is een kringloopwinkel die zich richt op de verkoop van tweedehands spullen. Hiermee beperkt het bedrijf de afvalstroom van vaak nog goede spullen en bevordert het hergebruik. De voorraad wordt opgevuld door goederen die door mensen zelf worden aangeleverd of door een van onze teams op afspraak worden opgehaald. Bij de inname worden ze gesorteerd, gecontroleerd en zo nodig gerepareerd en schoongemaakt, alvorens ze in de winkel tentoon worden gesteld.

Huisontruimingen

Verder richt de organisatie zich ook op huisontruimingen, verhuizingen en het transport van en naar de winkel toe. Tol Kringloopbedrijf kan behalve het gratis ophalen van enkel herbruikbare goederen, ook de volledige ontruiming van een woning, bedrijfspand of kamer in zorginstelling op zich nemen, die vervolgens volledig verkoop- of verhuurklaar worden opgeleverd. De bijbehorende werkzaamheden kunnen dan, volledig naar de eisen van de opdrachtgever, uitgevoerd worden. Hierbij kan gedacht worden aan eisen zoals: inpakken van goederen; alle goederen uit woning halen; restproducten correct afvoeren of het verwijderen van vloerbedekking.
Leerbedrijf

Als voormalig jobcoach vindt hij het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven om ervaring op te doen. "Onze organisatie onderscheidt zich nadrukkelijk als erkend leer- en werkbedrijf," vertelt eigenaar Dico Tol. "Denk hierbij aan re-integratie, dagbesteding en jobcoaching. Onze werknemers worden professioneel begeleid.”
Tol is dus veel meer dan alleen een kringloopwinkel. Bezoek de winkel aan de Lamoraalweg 53b. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.kringlooptol.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 03 januari 2018 - 13:11