Rodi

Ambitieuze studenten in beeld

Het team van YourStory Productions met v.l.n.r. Anne Behrendt, Nienke Jongejan, Désirée Duijn en Wendy Boele. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Een videoproductiebedrijf opgericht door vier studenten, het bestaat! Anne, Desiree, Nienke en Wendy zijn de vier studenten achter het bedrijf YourStory Productions. Een team met ieder haar eigen specialiteiten. Het bedrijf maakt voornamelijk promotievideo’s voor kleine bedrijven, maar iedereen is welkom. Zij gaan de uitdaging graag aan.


Het bedrijf is ontstaan vanuit de specialisatie, genaamd Mediaondernemerschap. De opdracht: zet een volledig werkend bedrijf op en zorg ervoor dat je omzet gaat draaien. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar de meiden van YourStory Productions zijn er volledig voor gegaan. Iedereen in het team kan haar eigen taak vervullen in het bedrijf. Désirée is thuis in alle online activiteiten, Anne en Wendy in het filmen en het scherp editen van de video’s en Nienke houdt zich vooral bezig met de teksten. Maar, uiteindelijk doen ze het allemaal samen.

Balletje gaan rollen


Op een goed moment moest het bedrijf starten. Nienke: “Te beginnen met het zoeken naar een bedrijfje dat onze eerste klant wilde zijn. We zijn terechtgekomen bij een echoscopiebedrijf en vanuit die klus is het balletje gaan rollen. Inmiddels hebben we al meerdere promotievideo’s mogen maken voor verschillende soorten bedrijven. Van de Albert Heijn XL uit Alkmaar, tot een kinderkledingmerk uit Heiloo.”
De meiden vinden het leuk om het verhaal van een bedrijf in beeld te brengen. Sommige ondernemingen hebben moeite met het persoonlijke aspect, dat elk bedrijf in zich heeft, te benadrukken. Hier helpen zij een handje bij. Het doel van de video’s is, dat het voor de kijker duidelijk wordt wat het bedrijf te bieden heeft. Ook het bedrijf een gezicht geven door ondernemers in beeld te brengen is een belangrijk aspect. Een potentiële klant van het bedrijf weet hierdoor gelijk met wie hij of zij te maken heeft. Het doel van de meiden is om de komende tijd nog zoveel mogelijk bedrijven hiermee bij te staan. Nienke: “Het opzetten van het bedrijf is een hele ervaring en wij zijn blij dat wij deze kans gekregen hebben. Je kan erg veel leren in een paar maanden en dat laat YourStory Productions ons zeker zien.”

Artikel geplaatst op maandag 08 januari 2018 - 15:48