Rodi

Duurzame dagen bij Sijm Technische Installaties in Zwaag
Bespaar nu gas met hoge subsidie

ZWAAG - Op zoek naar informatie en eerlijk advies over de bespaarmogelijkheden van warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers? Sijm Technische Installaties uit Zwaag organiseert van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari de jaarlijkse informatiedagen.


De subsidie op warmtepompen bedraagt momenteel minimaal 1700 euro. Hierdoor verkrijgt de klant al een warmtepomp, compleet geïnstalleerd, vanaf 2600 euro netto. In een gemiddeld huishouden (met vloerverwarming of andere lagetemperatuurverwarming), bedraagt de terugverdientijd slechts zes jaar.
Een warmtepomp werkt als volgt: warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht of uit de bodem en verwarmen water tot 45 graden, de ideale aanvoertemperatuur voor bijvoorbeeld vloerverwarming. Een lucht-waterwarmtepomp is relatief eenvoudig te installeren en bespaart veel gas. Tijdens de open dagen draaien twee warmtepompen zodat de aanwezigen het geproduceerde geluid zelf kunnen beoordelen.
Ook zonnepanelen zijn nog zeer populair. Ed Sijm: "Wij adviseren bewust de extra sterke Solarwatt panelen van dubbelglas met maar liefst 30 jaar product- en rendementsgarantie. Daarnaast raad ik een combinatie met micro-omvormers aan. De totale opbrengst van de panelen kan hierdoor 5 tot 25% worden verhoogd. Bijkomend voordeel hiervan is dat men geen (grote) omvormer in huis hoeft te plaatsen. Bovendien heeft een traditionele omvormer een gemiddelde levensduur van tien jaar. Micro-omvormers worden 20 jaar gegarandeerd."

Meer weten

Tijdens de open dagen op 16, 17 en 18 februari worden alle energiebesparende maatregelen gepresenteerd. De informatiedagen vinden plaats op de Factorij 59a (bovenverdieping) te Zwaag (vlak naast Grando keukens) van 10.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom.
www.sijmtechniek.nl

Artikel geplaatst op donderdag 08 februari 2018 - 12:13