Rodi

'Alles om het fietsplezier te verhogen'
Rijwielspecialist Kroone Liefting organiseert twee informatieve events

Kroone Liefting pakt binnenkort uit met een Race-MTB-Experience waarbij de focus ligt op de sportieve fietser. (Foto: aangeleverd)

LIMMEN - Rijwielhandel Kroone Liefting: dé fietsspecialist voor racefietsen, mountainbikes, E-bikes, tour-, stads- en kinderfietsen staat ook wel bekend als 'een echte snoepwinkel voor de fietsliefhebber'. Eenmaal over de drempel weet je meteen waarom, want de winkel meet maar liefst 2450 m2 fietsplezier, verdeeld over twee verdiepingen. Werkelijk álles op het gebied van fietsen, onderdelen, accessoires, kleding en schoenen is er te vinden.


En de winkel - sinds 1974 een begrip - is groeiende. Dat heeft alles te maken met de gedreven eigenaren Dirk de Boer en Patrick Ebbeling die Kroone Liefting twee jaar geleden overnamen. Beiden beschikken over zo'n 30 jaar ervaring in de wielerbranche. Ervaring die zij maar wat graag willen delen met alle wielerliefhebbers in de Kop van Noord-Holland en ver daarbuiten. "We behoren tot een van de vijf grootste rijwielspeciaalzaken in Nederland, met 23 20 medewerkers die stuk voor stuk weten waar ze over praten. We onderscheiden ons aan de ene kant door de combinatie van assortiment, merkenopbouw, keuze en informatievoorziening. Als we iets afnemen, dan brengen we dat gelijk breed. Qua fietsen, onderdelen en kleding gaan we uit van het principe good, better, best. Aan de andere kant is onze werkplaats een heel belangrijke factor in het bedrijf. Daar dragen tien vakkundige medewerkers - elk met hun eigen specialiteit - zorg voor de beste service", meldt Patrick Ebbeling.

Bikefitting

De groei die Kroone Liefting momenteel doormaakt is mede te danken aan innovaties die De Boer en Ebbeling continu implementeren in hun bedrijf. "De markt verandert snel. Wat de ene dag hot is, kan de volgende dag passé zijn. Daar moet je op inspelen. Vanuit onze ervaring weten we wat onze klanten het beste kunnen bieden op het gebied van prijs-kwaliteit en techniek. Maar uiteindelijk beslissen de consumenten. Zij weten heel goed wat ze willen en wat ze zoeken. Die zoektocht wordt binnenkort makkelijker via onze nieuwe website met webshop die medio mei de lucht ingaat. De fietsliefhebber kan niet alleen via deze webshop alles verkrijgen, maar ook zelf eventuele reparaties of servicebeurt inplannen. Omdat we de laatste tijd vraag hebben naar de betere vouwfietsen nemen we deze vanaf april op in ons assortiment. Deze zijn van het merk Brompton en bevinden zich in het midden-hoogsegment. Verder kan de consument aan de hand van een uitgekozen frame zijn of haar fiets custom made laten samenstellen. En last but not least bieden we een ieder de mogelijkheid om een onafhankelijke bikefitting in ons pand te laten doen. In een tijdsbestek van zo'n tweeënhalf à drie uur wordt een rapport opgemaakt waarin precies vermeld wordt welke fiets, maat of afstelling het best bij iemand past, of de prestatie helpt te optimaliseren van de huidige fiets. We stellen alles in het werk om het fietsplezier te verhogen."
Events

Kroone Liefting organiseert de komende tijd twee events in de 'snoepwinkel'. Patrick Ebbeling: "We splitsen de events dit jaar op om meer aandacht te kunnen geven aan de desbetreffende doelgroep. Zaterdag 24 maart pakken we uit met een Race-MTB-Experience waarbij de focus ligt op de sportieve fietser. Maar liefst 20 leveranciers nemen deel aan deze dag en de bezoeker kan fietsen van de verschillende merken uittesten. Uiteraard zijn leveranciers van kleding, onderdelen en accessoires aanwezig en wordt de nodige uitleg en informatie gegeven. Het event gaat gepaard met diverse acties en consumentenvoordeel. Zaterdag 21 april staat een E-Bike info-testdag gepland."
Zie voor meer informatie: www.krooneliefting.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 06 maart 2018 - 15:14