Rodi

Testament, alleen voor rijken?

ALKMAAR - Het is een misvatting dat een testament meestal overbodig is. Deze overtuiging kostte al veel geld en veel verdriet. Koert Huber hoort het steeds weer: ‘Ik dacht altijd, wat moeten wij nou met een testament’ of ‘Moeten ze daarover nu ruzie maken?’.
“Het verdriet bij een overlijden is vaak groot”, vertelt Huber van Terramor Uitvaartzorg. “Een slecht geregelde nalatenschap komt extra hard aan. Een vermijdbare belastingaanslag, ruzie in de familie en onverwachte kosten maken het verlies en verdriet voor de nabestaanden veel groter. Ik zie het helaas te vaak.” Huber laat daarom geen kans voorbij gaan om mensen te informeren. De Alkmaarse notaris Mr. Annamaria Lopez-Brea van notariskantoor Notaria kent als geen ander het belang van een goed testament. “Weinig mensen beseffen het belang van een levenstestament voor de directe familieleden. Dat geldt trouwens ook voor de fiscale voordelen en rust die een testament kan brengen. Verbazingwekkend hoe makkelijk mensen denken, ze zien maar, na mij ...”.

Menselijk
Lopez-Brea en Huber hebben beiden ervaren dat een eigen gezinslid het leven los moest laten. “Wij hebben ervaren wat een mens dan doormaakt, hoeveel er geregeld moet worden, wat daarbij allemaal helpt én dat je stap voor stap verder moet.” Als er goed en waardig afscheid wordt genomen op een wijze die recht doet aan het leven en de mens, in de wetenschap dat alles goed en professioneel geregeld is, helpt dat de naasten om de draad weer op te pakken.
Inloopmiddag
Lopez-Brea en Huber organiseren een inloopmiddag om mensen vrijblijvend te informeren. Belangstellenden zijn van harte welkom voor een openhartig advies over (levens)testament, de laatste levensfase, juridische onderwerpen en uitvaart. Er worden bovendien drie lezingen verzorgd - ‘Vijf redenen om een testament op te maken’, ‘Dementievriendelijke uitvaart’ en ‘Levenstestament en volmacht’ - vrijdag 16 maart van 14.00 tot 16.00 uur in de kantine van voetbalvereniging Alkmaarsche Boys aan de Vondelstraat 35 in Alkmaar.
Aanmelden is niet verplicht, maar voor iedereen die zich opgeeft via 072-5184890, goedgeregeld@terramor.nl of WhatsApp 06-11159571 ligt een attentie klaar.

Artikel geplaatst op donderdag 08 maart 2018 - 09:24