Rodi

Besseling by Annemiek zet succesvol concept voort
Annemiek Trager neemt stijlvolle boetiek met lederen dames- en herenkleding over

Annemiek Trager heeft zin in haar nieuwe avontuur: Besseling by Annemiek. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ALKMAAR - Hij denkt absoluut niet in een zwart gat te vallen, want zo zegt Jeroen Besseling (66): "Na 39 jaar met veel plezier gewinkeld te hebben in lederen kleding en tassen, is het tijd voor nieuwe dingen. Ik ben creatief, dus ik ga lampen en buitenkaarsen ontwerpen. En, ik ben gek van motorrijden. Tot op heden kwam ik niet toe aan dingen doen die ik leuk vind. Maar... ik neem wél afscheid van de winkel in de wetenschap dat ik me geen betere opvolgster had kunnen wensen."


Die opvolgster is Annemiek Trager. Zij treedt per 1 mei aanstaande vol enthousiasme in de voetstappen van Jeroen Besseling. "Annemiek heeft altijd al een zwak gehad voor lederen kleding en tassen en ze heeft het gevóel. Onlangs gingen we samen op inkoop waarbij we met dezelfde items kwamen aandragen", zegt Jeroen die - nadat hij zijn eerste pandje in Alkmaar kocht - eigenlijk voor de horeca wilde gaan. "Het pand behoorde toe aan een schoenmaker die ook leer verkocht. Bij overname in '79 wilde ik het leer uitverkopen, maar ik kocht er eigenlijk meteen wat bij. Omdat ik nogal eigenwijs ben en er andere ideeën op nahield, liet ik al snel eigen jasjes maken. Toen ik zag dat ik dat ook wel kon, ben ik zelf leer gaan snijden. Na mijn verhuizing naar de Oudegracht richtte ik op de eerste etage een atelier in en vanaf dat moment nam alles een vlucht." Jeroen Besseling verhuisde 25 jaar geleden naar de huidige locatie aan het Fnidsen 68 waar hij zijn onderscheidende succesformule verder uitbouwde. "Tien jaar geleden ben ik tassen gaan importeren uit Italië welke we tot op de dag van vandaag standaard tegen 50% korting van de adviesprijs verkopen. De prijs/kwaliteit van deze tassen is niet te evenaren, maar dat geldt ook voor onze lammycoats. Deze ontwerpen we zelf en laten we in het buitenland maken."

Concept

Aan het succesvolle concept zal volgens Jeroen Besseling weinig veranderen. "Annemiek heeft veel vertrouwen in het reilen en zeilen van de winkel en ook in de medewerksters die al jaren bij me werken: Wil en Vedi. Zij gaan mee met Annemiek, terwijl ik voorlopig op de achtergrond nog meeloop. Annemiek geeft haar eigen twist aan de winkel vandaar dat ze koos voor de naam Besseling by Annemiek. Ik op mijn beurt heb heel veel vertrouwen in mijn opvolgster, zodat ik straks met een gerust hart op mijn motor zit!"
Maak binnenkort eens kennis met Annemiek Trager in haar stijlvolle boetiek met lederen dames- en herenkleding In de oude stad van Alkmaar. Een bezoekje is momenteel zeer zeker aan te raden. Om ruimte te creëren worden vanaf nu alle eigen ontwerpen en geselecteerde lederen zomer- en winteritems voor zowel dames als heren, aangeboden met minimaal 50% korting.

Artikel geplaatst op zondag 11 maart 2018 - 10:24