Rodi

Woningbouw BPD in Vroonermeer-Noord Alkmaar

BPD Ontwikkeling is volop bezig met de woningbouw in de jongste wijk van Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - BPD Ontwikkeling is volop bezig met de woningbouw in de jongste wijk van Alkmaar, Vroonermeer- Noord. Inmiddels zijn de eerste 22 woningen in fase 1B opgeleverd en wordt in de volgende maand gestart met de bouw van 14 woningen in fase 2B. Dit zijn 5 rijwoningen, 4 twee-onder-een-kapwoningen en 5 vrijstaande woningen. Deze woningen zijn allemaal verkocht. Ook zullen de kopers van 4 kavels in deze fase 2B in de loop van dit jaar starten met de bouw van hun droomhuis.


Rond de zomer zal BPD Ontwikkeling starten met de verkoop van 57 woningen in fase 3A en 3B. Er komen 15 rijwoningen waarvan 5 hoekwoningen met garage, 36 twee-onder-een-kapwoningen, 6 vrijstaande woningen en ook nog 2 kavels aan het water voor eigen bouw. Het ontwerp is van MB architecten uit Santpoort-Zuid. Geïnteresseerden voor dit plan kunnen zich nu al aanmelden als belangstellende voor deze woningen op de website van het project www.nieuwbouw-vroonermeer.nl
In totaal komen in Vroonermeer-Noord ruim 730 woningen zowel huur als koopwoningen. Er komt een grote variatie aan woningen met veel groen en water. Een wijk met mooie straatjes die het dorpsgevoel oproepen. Inmiddels is aan de noordzijde van het plan het gezondheidscentrum gerealiseerd en komt aan de zuidzijde volgend jaar een nieuwe basisschool. Zie voor alle informatie de algemene website; www.vroonermeernoord.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 10 april 2018 - 13:04