Rodi

Nieuwbouwwijk Broekhorn Heerhugowaard

Nieuwbouwwijk Broekhorn Heerhugowaard. (Foto: aangeleverd)

BROEK OP LANGEDIJK - Lekker buiten wonen met de voordelen van de stad binnen handbereik. Deze luxe biedt Broekhorn, het nieuwe woongebied in Heerhugowaard op de rand van Broek op Langedijk. In Broekhorn worden door BPD Ontwikkeling zo'n 550 nieuwbouwwoningen gerealiseerd, verdeeld over 3 deelgebieden.


Broekhorn is een heerlijke plek om te wonen en te recreëren. De nieuwbouwwijk tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard heeft een dorpse opzet en architectuur. Veel water en groen kenmerken verder het karakter van de wijk. Onderdeel van de wijk is ook een nieuwe haven met een havengebouw.
De nieuwbouwwijk Broekhorn, is verdeeld over 3 deel projecten. De eerste 2 deelgebieden Havenkwartier en Parkhof met 248 woningen, de haven en het havengebouw zijn helemaal klaar. Hiermee is in 2013 begonnen en de bouw is medio 2017 afgerond.

Rietland

In 2016 is begonnen met de ontwikkeling van het laatste deelgebied “Rietland” prachtig ingeklemd tussen een ecowal met waterpartij en de ecologische zone naast het kanaal Alkmaar-Kolhorn. Hier komen circa 300 woningen, voornamelijk in het duurdere segment. De bouw is verdeeld in 18 velden en de eerste woningen op de velden 1 t/m 4 worden vanaf deze maand opgeleverd. Inmiddels is de bouw van de velden 6, 7 en 8 in volle gang en wordt ook op veld 3 en 5 met vrije kavels voor eigen bouw volop gebouwd. In de loop van dit jaar zullen ook op de kavels van de velden 7 en 9 de kopers starten met de bouw van hun droomhuis.
In mei 2018 wordt gestart met de verkoop van de woningen op veld 9 en 10. Daar komen 10 rijwoningen, waarvan 4 hoekwoningen met garage, 26 twee-onder-een-kap woningen en 6 vrijstaande woningen. Prijsklasse vanaf circa € 255.000,- tot circa € 535.000,- vrij op naam. Nog dit najaar komen de woningen op veld 11 en de kavels op veld 12 in verkoop. De planning is nu dat het gehele project in 2022 klaar zal zijn.
Duurzaam comfort

De woningen in de nieuwbouwwijk Broekhorn zijn sfeervol, maar ook duurzaam. Door de goede isolatie van de nieuwbouw gaat uw energierekening omlaag. Een modern ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenmilieu. Uw huis is onderhoudsvriendelijk, veilig en biedt al het wooncomfort dat u zich wenst. Vanaf veld 10 zullen de woningen worden aangesloten op het warmtenet van HVC.
Ook geïnteresseerd in wonen in Broekhorn? Belangstellenden melden zich aan via www.broekhorn.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 10 april 2018 - 13:14