Rodi

TOED Alkmaar viert eerste lustrum
Totale tandheelkundige zorg onder één dak groot succes

Het team van TOED. (Foto: Erna Faust)

ALKMAAR - "Ons team bestaat uit een leuke mix van jonge en oudere professionals. Dat werkt supergoed. Met elkaar beschikken we over de volledige expertise op het gebied van tandheelkundige zorg. Het eindresultaat is een gezonde mond waarbij preventie voorop staat."


Aan het woord is tandarts/implantoloog Tim Meijer (62) die zijn professie al 36 jaar met passie uitvoert. Zijn droom; een nieuwgebouwde praktijk met alle disciplines binnen de tandheelkundige zorg onder één dak, kreeg vijf jaar geleden gestalte met de opening van TOED Alkmaar aan de Overkrocht 43. Het lichte, smetteloze, doch vriendelijke pand waarin TOED (Tandartsen Onder Eén Dak, red.) is gevestigd, ligt in een mooie groene omgeving vlakbij de Alkmaarder Hout. Een werkomgeving waar de sympathieke Tim en dito echtgenote Frederike met recht trots op zijn. "Ik ben gestart in het Kennemerpark en daarna zijn we naar de Emmastraat verhuisd waar ik op een gegeven moment over twee behandelkamers beschikte", zegt de tandarts die ook al 34 jaar implantoloog is en daarmee een van de eersten in Alkmaar was. "De wens om een groepspraktijk te openen is eigenlijk ingegeven door één van onze dochters, die ook tandarts is", vult Frederike aan. "Ze wees ons er destijds op dat een praktijk met alles onder één dak echt van deze tijd is. En ze kreeg gelijk, want we kunnen na vijf jaar volmondig roepen dat de formule van TOED zeer succesvol is."

Transparant

Het totaalpakket tandheelkundige zorg bij TOED bestaat uit implantologie, orthodontie, endodontologie, esthetische tandheelkunde, mondhygiëne en de behandeling van zeer angstige patiënten. "Dit kunnen wij aanbieden met behulp van ons professionele team bestaande uit tandartsen, een orthodontist, een kaakchirurg, onze assistentes, een preventie-assistente, twee mondhygiënistes en een tandtechnieker. Sommigen onder hen zijn al jarenlang bij ons werkzaam."
"De lijnen binnen TOED zijn kort en transparant. Doordat iedereen zijn eigen specialisatie heeft, kunnen wij gebruik maken van elkaars expertise. Dat houdt ons niet alleen scherp, ook de patiënt is zeker van de beste behandeling en kwalitatief sterke tandheelkundige zorg", zo besluit de gedreven vakman die voorlopig niet van plan is zijn instrumenten aan de wilgen te hangen. "Ik werk nog steeds met veel plezier vijf dagen in de week. Zeg nou zelf: da's toch echt geen straf met zo'n team in ons prachtige pand?"
Breng gerust eens een bezoekje aan TOED of kijk op: www.toedalkmaar.nl

Artikel geplaatst op woensdag 09 mei 2018 - 14:19