Rodi

Bezoek De Friesche Bocht tijdens Dag van de Bouw

Bot Bouw presenteert het nieuwbouwproject 'De Friesche Bocht'. (aangeleverde afbeelding)

ALKMAAR – Bot Bouw uit Heerhugowaard opent zaterdag 2 juni tussen 11.00 en 15.00 uur de hekken van het nieuwbouwproject De Friesche Bocht aan de rand van het centrum van Alkmaar. Belangstellenden zijn welkom om tijdens de dertiende Dag van de Bouw de bouwplaats te komen bezoeken.
Het familiebedrijf bouwt in de bocht van de Randersdijk/Frieseweg in Alkmaar, vlak naast de Friesebrug, zeven lofts/ maisonettes en zestien stadsappartementen. Alle woningen zijn verkocht. De bouw is gestart in juli 2017 en verloopt voorspoedig. Rond de Dag van de Bouw is dit project in de afbouwfase. De afwerkvloeren worden dan gelegd en het metselwerk op de gevel is als het goed is gereed. Bezoekers krijgen dus een goede indruk van wat het eindresultaat zal zijn en wat er achter de schermen van een bouwproject allemaal gebeurt.

Ontwerp in stijl met de buurt

Het project bestaat ogenschijnlijk uit vijf panden in een rijtje, die in stijl aansluiten bij de bestaande bebouwing. Ze hebben een schuin dak en lopen mee met de bocht. Leeuwenkamp architecten heeft zich voor het ontwerp laten inspireren door de naastgelegen woningen. Daar staan ook groepen van drie dezelfde type woningen naast elkaar. De twee hoekpanden met een beige/grijze gevel hebben met drie etages dezelfde hoogte als de aangrenzende woningen. De drie middelste panden met de roodbruine gevel hebben een verdieping meer. Het plan is in goed overleg met de buurtbewoners ontwikkeld.
Luxe stadsvilla te koop

Het laatste onderdeel van het plan De Friesche Bocht is de bouw van een luxe stadsvilla. Deze ruime woning met grote tuin rondom staat verscholen in een rustig hoekje bij de Friesche Bocht, op steenworp afstand van de levendigheid van het centrum. De verkoop van deze vrijstaande woning met drie slaapkamers en twee parkeerplaatsen op eigen terrein is gestart. Meer informatie hierover is te vinden op www.defrieschebocht.nl.
De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland UNETO-VNI, de Aannemersfederatie en VNconstructeurs. Kijk voor meer informatie www.dagvandebouw.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 24 mei 2018 - 11:03