Rodi

Informatieavond huidkanker in Centrum Oosterwal

Informatieavond huidkanker in Centrum Oosterwal. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Zaterdag 2 juni is het landelijke huidkankerdag. Bij diverse dermatologen kunnen mensen, nadat zij zich hiervoor hebben ingeschreven, hun huid laten checken op verdachte plekjes. Dermatologen doen dit vanuit een groeiende zorg om het stijgende aantal gevallen van huidkanker. Centrum Oosterwal houdt dinsdag 12 juni een gratis informatieavond over huidkanker.


Aan de hand van veel beeldmateriaal bespreken dermatologen Jeroen Edelbroek en Frans Rosweide diverse vormen van huidkanker. Tijdens deze avond komen de meest voorkomende vormen van huidkanker aan bod; hoe deze te herkennen zijn, wat de oorzaken zijn en hoe ze behandeld worden. Ook is er aandacht voor preventieve maatregelen. Uiteraard is er mogelijkheid om vragen te stellen.
Huidkanker komt in ons land steeds vaker voor. Het is de meest voorkomende vorm van kanker. Een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven huidkanker. In vijftien jaar tijd is het aantal mensen dat de diagnose huidkanker krijgt verviervoudigd van 15.000 naar ruim 55.000 personen per jaar. Het melanoom, de meest agressieve vorm, is zelfs de snelst groeiende vorm van kanker in het algemeen.
De informatieavond begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Adres: Comeniusstraat 3 Alkmaar. Voor deze avond dient u zich aan te melden via info@centrum-oosterwal.nl of 072-5157744.

Artikel geplaatst op donderdag 31 mei 2018 - 13:42