Rodi

Lekker geslapen ? Of toch niet zo …
Slaapproblemen, een veel voorkomend probleem

Slaapproblemen, een veel voorkomend probleem. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wanneer u slecht slaapt of slaap tekort komt, heeft u hier last van in uw dagelijks functioneren. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat slaapproblemen leiden tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, diabetes type II, overgewicht, Alzheimer, borstkanker, chronische pijn, angst, depressie en (verkeers)ongevallen. Slaapoefentherapeut Lily-An Alberts komt woensdagavond 13 juni om 19.30 uur uitleggen hoe slaapproblemen ontstaan en wat er aan te doen is. Locatie: StringerChiropractie, Terborchlaan 301 in Alkmaar.


Oefentherapeuten richten zich met name op ‘zachte’ slaapproblemen, zoals insomnia, hypersomnia en bioritmeproblematiek. Slaapproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben en daarom zoekt de slaapoefentherapeut naar oorzaken op biologisch, ¬psychologisch en sociaal vlak. Daarnaast kan sprake zijn van kwetsbaarheidsfactoren en/of in stand houdende factoren. Slecht slapen heeft een grote gedragsmatige component. Een slaapoefentherapeut helpt mensen door middel van bewustwording en gedragsverandering. De Slaapoefentherapeut bekijkt met u het slapen vanuit een 24 uurs visie. De dag beïnvloed de nacht en een slechte nacht heeft invloed op de dag en het dagelijks functioneren. Slaapoefentherapie richt zich op het doorbreken van deze vicieuze cirkel waarin iemand is terechtgekomen.

Vergoeding

Slaapoefentherapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Reserveren gewenst via 085-8770165 of www.stringerchiropractie.nl/slaap

Artikel geplaatst op dinsdag 05 juni 2018 - 12:01