Rodi

Vitaliteit bij werknemers begint al op school

               ADVERTORIAL
Aandacht geven aan duurzame inzetbaarheid kan niet vroeg genoeg beginnen. Zeker voor werk dat fysiek extra inspannend is. Marisa Sneekes van opleidingsbedrijf SPG-NH legt uit hoe zij dit inbouwen in het lesprogramma. In nauwe samenwerking met Julien Pieterse van Vitalics.
Ergonomisch leren werken
“SPG-NH is een praktijkopleider voor vakmensen in de grond-, weg- en waterbouw. Zware beroepen dus, en daarom is het belangrijk dat onze aanstaande vakkrachten vanaf de start van hun carrière leren hoe ze de regie nemen over hun vitaliteit. Julien Pieterse kwam eerst bij ons om de leerlingen instructie te geven in warming-up, werkhouding en tiltechnieken. Maar het kon nog effectiever, en onder het motto ‘learn to learn’ trainde hij daarna de leermeesters van SPG-NH en de docenten van het ROC tot ergocoach. Ergonomisch werken is nu een vast onderdeel van alle infra-opleidingen, en ook van de examens.”
Oog voor de beroepsgroep
Vitalics richt zich altijd op de specifieke beroepsgroep. Marisa Sneekes: “Julien weet precies wat onze leerlingen nodig hebben. Zo kwam hij op het idee om voor onze praktijkruimte grote foto’s te maken waarop goede en verkeerde werkhoudingen worden weergegeven. Als constant aanwezige reminder. En dat is maar één voorbeeld van de praktische aanpak van Vitalics. Het draait allemaal om bewustwording en Julien heeft onze leermeesters uitgerust om de leerlingen van SPG-NH de juiste mindset mee te geven. Zodat ze hun vak hopelijk lang en duurzaam kunnen uitoefenen!”
Ook weten hoe Vitalics jouw organisatie gezonder maakt? Dat doen we met vitaliteitsprogramma’s, trainingen en workshops.

Artikel geplaatst op donderdag 07 juni 2018 - 09:03