Rodi

Informatieavond huidkanker Centrum Oosterwal

Centrum Oosterwal houdt dinsdag 3 juli een gratis informatieavond over huidkanker. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Dit weekend wordt zonkracht 7 verwacht. Dat is een sterke zonkracht en betekent dat de huid al binnen 15 minuten kan verbranden. Zonverbranding verhoogt de kans op huidkanker. Zeker bij een grote zonkracht is het daarom belangrijk je zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon. Maar hoe doe je dat? Centrum Oosterwal houdt dinsdag 3 juli een gratis informatieavond over huidkanker.


Aan de hand van veel beeldmateriaal legt dermatoloog Frans Rosweide uit hoe je je het beste kunt beschermen tegen huidkanker. Tijdens deze avond komen de meest voorkomende vormen van huidkanker aan bod; hoe deze te herkennen zijn, wat de oorzaken zijn en hoe ze behandeld worden. Ook bespreekt hij hoe je zelf je huid kunt controleren op verdachte plekjes. Uiteraard is er mogelijkheid om vragen te stellen.
Huidkanker komt in ons land steeds vaker voor. Het is de meest voorkomende vorm van kanker. Een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven huidkanker. In vijftien jaar tijd is het aantal mensen dat de diagnose huidkanker krijgt verviervoudigd van 15.000 naar ruim 55.000 personen per jaar. Het melanoom, de meest agressieve vorm, is zelfs de snelst groeiende vorm van kanker in het algemeen.
De informatieavond begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Adres: Comeniusstraat 3 Alkmaar. Voor deze avond dient u zich aan te melden via info@centrum-oosterwal.nl of telefonisch via 072-5157744.

Artikel geplaatst op donderdag 28 juni 2018 - 11:54