Rodi

Dorssports gaat voor groen
Crowdfundingproject maakt Heiloose healthclub volledig energieneutraal

Team Dorssports gaat voor groen. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Team Dorssports is dagelijks met sporten en gezondheid bezig. Omdat zij ook graag hun steentje bijdragen aan een gezond klimaat, wordt op korte termijn het pand van de all-in healthclub volledig energieneutraal ingericht. Zonnepanelen, ledverlichting, isolatie en warmtepompen gaan dit realiseren. Door middel van crowdfunding via GreenFund Holland kan iedereen bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd een mooi rendement ontvangen.“Verantwoord ondernemen is voor ons heel belangrijk,” begint eigenaar Marcel Frank. “Onze leden maken intensief gebruik van ons pand voor diverse sportactiviteiten, maar ook de sauna’s en zonnebank zijn populair. Dat maakt ons energieverbruik hoog. Omdat we graag op een duurzame, verantwoorde en zuinige manier met onze leefomgeving omgaan, is het voor ons een logische stap om dit ook voor ons pand door te voeren.”

Groene stroom

Eerst worden er 300 zonnepanelen op het dak geplaatst, die zorgen voor een opbrengst van zo’n 100.000 kW aan elektriciteit per jaar. Vervolgens komt in het hele pand LED-verlichting en zorgen warmtepompen en -panelen voor de verwarming. Op die manier gaat de gasaansluiting eruit. Ook wordt het hele pand geïsoleerd en gaat de club volgend jaar uitbreiden in de buitenruimte.

Om dit te realiseren werkt Dorssports samen met GreenFund Holland, voor klimaatsparen met dubbel rendement. Marcel Frank: "We sluiten graag aan bij alle andere gezonde Heiloose ondernemers die met GreenFund Holland hetzelfde hebben gerealiseerd." Naast een stuk eigen inbreng bedraagt de lening voor Dorssports € 175.000 met een looptijd van vijf jaar. Via GreenFund Holland kunnen belangstellenden meedoen vanaf 100,-. Deelnemers ontvangen 3% rente per jaar en jaarlijks aflossing. Op GreenFundholland.nl is te zien hoeveel rendement meedoen oplevert. Niet alleen in geld, maar ook in bespaarde CO2-uitstoot, duurzaam opgewekte energie of afvalbesparing.

Interesse in het crowdfundingproject van Dorssports? Kijk op www.greenfundholland.nl bij ‘Projecten’ en vind Dorssports. Meer weten over Dorssports? Kijk op www.dorssports.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 24 juli 2018 - 15:36