Rodi

Tot in de puntjes verzorgd bij Hondensop

Cyntia van Es. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Alle soorten honden kunnen bij Hondensop in Alkmaar terecht voor een verzorgingsbehandeling. De 45-jarige Cyntia van Es runt sinds begin dit jaar haar eigen hondenwassalon. Hiermee is voor haar een droom uitgekomen."Ik ben van kleins af aan gek op dieren geweest en wilde er dolgraag altijd mee werken. Thuis hebben we altijd honden gehad en zelf heb ik nu een Shiba Inu", vertelt de Alkmaarse. Ze was al een tijd op zoek naar een geschikt pandje om een hondensalon te beginnen, tot ze op de Lorentzstraat 1a stuitte. "Toen was ik verkocht. We zijn gaan verbouwen en hebben de salon ingericht met professionele spullen en apparatuur. Honden worden hier lekker gewassen en gekamd. Ze gaan maar liefst twee keer in de shampoo, daarna krijgen ze een crèmespoeling, worden ze gedroogd, goed gekamd en geborsteld en krijgen ze tot slot een geurtje op. Ook knip ik de nagels en ontwol ik de hond in de ruiperiode. Dan verwijder ik het losse onderhaar, wat prettig is voor de hond.’

Cyntia vindt het heerlijk om naast haar administratieve werk voor een baas, lekker een paar dagen per week voor zichzelf bezig te zijn en met honden te werken. "Blijer kun je me niet krijgen! De honden zijn bij mij in goede handen en ik besteed veel aandacht aan de behandeling en verzorging. Hondensop is ideaal voor hondenbezitters die zelf geen ruimte hebben om hun hond te wassen of het lastig vinden."

Hondensop is aan de Lorentzstraat 1A in Alkmaar gevestigd, 06-15828228. Zie voor meer info: www.hondensop.nl of mail naar cyntia@hondensop.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 07 augustus 2018 - 14:42