Rodi

Echtpaar Hekkelaar neemt afscheid van Labori

Jan en Anneke Hekkelaar nemen na 32 jaar afscheid van 'hun' drogisterij Labori. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De bekende Alkmaarse drogisterij en gezondheidswinkel Labori, naast de Kapelkerk aan de Laat, krijgt voor de derde maal in zijn 83-jarige bestaan een nieuwe eigenaar. Jan en Anneke Hekkelaar, die de zaak in 1986 overnamen van Jan-Fred en Marianne Oud, dragen maandag 10 september het stokje over aan Martijn Schooneman, die al twee gezondheidswinkels heeft in Zaandam en Beverwijk.
Jan en Anneke namen 32 jaar geleden niet alleen een geweldige zaak over, maar ook een medewerker van het eerste uur: Adelheid Pattes. Ruim drie decennia deelden ze lief en leed met collega's en klanten. Het contact met de mensen staat na al die jaren nog altijd centraal. Elke dag weer zien zij vertrouwde gezichten de drempel over komen. Mensen met kleine en grotere problemen, die vaak met huis-tuin-en volksmiddeltjes verholpen kunnen worden: de plant dient de mens.
Labori, ooit begonnen als drogisterij pur sang, is in de jaren zeventig, tachtig uitgebouwd tot een breed gesorteerde gezondheidswinkel, ondersteund door de landelijke winkeliersorganisatie Gezond & Wel. De winkel hoopt nog vele jaren de mensen in Alkmaar en omgeving te kunnen dienen met haar kennis en gezondheidsproducten.

Receptie

Zaterdag 8 september wordt er van 16.00 tot 17.00 uur een receptie gehouden aan de Laat 78, waar Jan en Anneke Hekelaar en Adelheid Pattes, die nu eindelijk echt met pensioen gaat, graag klanten en oud medewerkers ontvangen voor een handdruk en een glaasje gezondheid.

Artikel geplaatst op maandag 03 september 2018 - 13:29