Rodi

Back2School-check bij Stringer Chiropractie

Steeds meer kinderen krijgen last van hun rug, bijvoorbeeld door te zwaar beladen schooltassen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Onderzoekers in de gezondheidszorg maken zich, samen met de zorgverleners, in toenemende mate zorgen over het feit dat kinderen op steeds vroegere leeftijd en in steeds grotere getale last krijgen van hun rug. En de deskundigen die zich het dichtst bij het vuur bevinden zijn ervan overtuigd dat te zware, slecht ontworpen en verkeerd gebruikte rugzakken een groot deel van het probleem vormen.
Wie één van de volgende symptomen ontdekt bij zijn kind, doet er verstandig aan de lading te verminderen, een andere rugzak te kiezen voor z'n kind of met het kind te praten over de juiste manier van dragen: pijn in de nek, schouders of knieën; rode striemen op de schouders afkomstig van de riemen of de gespen van de rugzak; een tintelend of doof gevoel in de armen; moeite met het omkrijgen of afhalen van de rugzak; voorover buigen of leunen om het gewicht van de schouders naar de rug te verplaatsen.
Hoe kan de chiropractor helpen? Het dragen van een rugzak hoort normaal gesproken niet pijnlijk of ongemakkelijk te zijn. Wie vermoedt dat zijn kind last heeft van rug, nek of schouders, wordt aangeraden om zaterdag 15 september langs te komen. De chiropractors van Stringer maken dan een postuuranalyse en bekijken of ze kunnen helpen. Kom dus naar de 'Back2School-check'!
Meer weten? Kijk op www.stringerchiropractie.nl.

Artikel geplaatst op maandag 03 september 2018 - 13:50