Rodi

Alcmaria Victrix biedt opleiding tot baanwielrenner

Van wielrenner op de baan tot baanwielrenner! (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Van wielrenner op de baan tot baanwielrenner! Een stap maken richting top door het verbeteren van techniek. Pak die kans die Alcmaria Victrix dit seizoen biedt op de snelste wielerbaan van Nederland. Voor renners dames en heren vanaf de categorie junioren wordt de mogelijkheid geboden een gerichte baantraining te volgen. Alle onderdelen van de baansport komen aan bod.

                  ADVERTORIAL

De deelnemers leren de kneepjes van onder andere de achtervolging, de puntenkoers, de sprint, de koppelkoers, enz. Vaardigheden die van belang zijn bij het deelnemen aan wedstrijden op de wielerbaan. Onder leiding van een een toptrainer, bijgestaan door bekende baanrenners, organiseert Alcmaria Victrix deze trainingen op 9 maandagavonden van 20:15 uur tot circa 22:00 uur. De eerste training is op maandag 29 oktober.
Aan het eind van de cyclus kan worden meegedaan aan het Open Kampioenschap van Alkmaar (OKA), een omnium voor baanrenners. De trainingen zijn voor een select gezelschap. In verband met de trainingsvormen kunnen maximaal 24 renners deelnemen. Meld je snel aan want vol=vol! Baanervaring is niet noodzakelijk maar wel handig!
Enthousiasme en inzet is noodzakelijk, het zullen pittige avonden worden, het doelloos rondjes rijden is er dan ook niet bij! Aanmelden kan bij mdekker@osl.nl of fretan.nl@gmail.com.
Om meteen het geleerde in praktijk te kunnen brengen worden door Alcmaria Victrix elke dinsdagavond de zogenaamde Populaires georganiseerd. Een mix van lekker trainen in hoog tempo en in wedstrijdverband. De populaires zijn elke dinsdag en beginnen op dinsdag 2 oktober om 20.00 uur.

Artikel geplaatst op maandag 10 september 2018 - 11:25