Rodi

Lezing ‘draai niet om de dood heen’

ALKMAAR - Praten over het levenseinde is niet makkelijk. Het voelt beladen. Toch is het erg belangrijk voor jezelf en je naasten om hierop voor te bereiden. Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert daarom in samenwerking met Yvonne van Ingen (onafhankelijk ouderenarts) en ’t Praethuys een lezing over ziek zijn en dood gaan.


Yvonne van Ingen opent de publiekslezing en gaat in gesprek met Frederiek Weeda, die onlangs haar man verloor en hier een boek over schreef. Longarts Liesbeth Peters vertelt welke rol het ziekenhuis kan spelen als een patiënt niet meer beter wordt. Tanja Schipper (coördinator van ’t Praethuys) en Gloria Tijm (Coördinator VPTZ) sluiten de middag af door in te gaan op de mogelijkheden die het inloophuis en vrijwilligers bieden voor de patiënt zelf maar juist ook voor de naasten en mantelzorgers.

De publiekslezing palliatieve zorg ‘draai niet om de dood heen’ vindt plaats op donderdag 27 september van 15:30 tot 17:00 uur in de Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar, Pieter van Foreestzaal (015). Meer informatie is te vinden op www.nwz.nl/agenda. De toegang is gratis. De organisatie raadt aan om samen met een naaste of mantelzorger te komen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met het secretariaat oncologiecommissie, telefoon 072 - 5482393, oncologiecommissie@nwz.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 12 september 2018 - 15:02