Rodi

Stiefgoed® brengt rust en harmonie in samengestelde gezinnen

Het gezicht van Stiefgoed® Alkmaar is Elisa Schröder. (Foto: aangeleverd)

                  ADVERTORIAL
ALKMAAR - Aan de Jan Ligthartstraat 1 in Alkmaar (met tevens een bezoeklocatie in Zwaag) is sinds kort Stiefgoed® Alkmaar gevestigd, een praktijk voor laagdrempelige hulpverlening aan samengestelde gezinnen. Dit zijn gezinnen waarbij minstens één van de partners kinderen uit een eerdere relatie heeft. Stiefgoed® is dé kennisdrager op het gebied van samengestelde gezinnen in Nederland, met inmiddels veertien vestigingen verspreid over het hele land.


Stiefgoed Alkmaar begeleidt het samengestelde gezin. Door middel van een kortdurende en oplossingsgerichte manier van werken, word je snel en effectief geholpen. Of het nu gaat om hulp vóórdat je met jouw samengestelde gezin begint, jij met jouw gezin in een crisis zit of dat je wilt werken aan het 'onderhouden' van jullie samengestelde gezin. De Stiefgoed-methode is ontwikkeld voor samengestelde gezinnen en gaat uit van de bijzondere situatie waarin deze gezinnen zich bevinden. Dat geeft inzichten, oplossingen en perspectief voor iedereen en precies dát zorgt uiteindelijk voor rust en harmonie in een stiefgezin! Het gezicht van Stiefgoed® Alkmaar is Elisa Schröder. Als 'stiefcoach' helpt ze mensen om van hun nieuwe gezin een succes te maken.

Stiefgezin


Elisa: "Net als alle andere coaches bij Stiefgoed leef ik in een stiefgezin. Ik weet dus van ‘binnen uit’ hoe ingewikkeld (maar ook hoe mooi!) dat kan zijn. Juist deze complexiteit én de hulp-/ondersteuningsbehoefte binnen samengestelde gezinnen, zijn mijn motivatie geweest om mij te verdiepen in het nieuwe gezin en heb ik de nodige opleidingen en workshops gevolgd. Mijn missie is het samengestelde gezin een plek te bieden waar ze gehoord wordt en ze te coachen bij het ‘weer op de rit krijgen’ van hun gezin”. Volgens Elisa mislukken nieuwe relaties niet omdat twee mensen ineens minder van elkaar gaan houden. “De oorzaak ligt simpelweg in de complexiteit van de nieuwe situatie. Je krijgt te maken met twee gezinsculturen die moeten samensmelten, verschillen in opvoeding, loyaliteitsproblemen, de invloed van een ex-partner, noem maar op. De mogelijke problemen zijn legio en eenvoudige situaties kunnen al snel uitlopen op gedoe”.
Stiefgoed Alkmaar organiseert maandelijks een workshop en houdt op donderdag 27 september een lezing in de Openbare Bibliotheek van Alkmaar. Voor meer informatie: www.stiefgoed.nl en elisa@stiefgoed.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 20 september 2018 - 10:02