Rodi

BPD-project Vroonermeer-Noord van start

BPD-project Vroonermeer-Noord van start. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wethouder Pieter Dijkman, kinderen van toekomstige bewoners en projectdirecteur Peter van Oeveren van gebiedsontwikkelaar BPD legden donderdag 20 september een betonnen vloerplaat als officiële start voor de bouw van veertien woningen en vier vrije kavels in Vroonermeer- Noord.


Begin dit jaar werd reeds gestart met de grondwerkzaamheden voor het bouwrijp maken van fase 2 binnen het totale projectgebied. Dit gebied herbergt uiteindelijk een totaal van zo'n 730 koop- en huurwoningen. Vroonermeer-Noord vormt de overgang van de stad Alkmaar naar landelijk gebied en Sint-Pancras. De woningen die door BPD in samenwerking met Kennemer Wonen worden gerealiseerd hebben een gebruiksoppervlakte tussen de 114 en 154 m2 en koopsommen tussen de €249.000 en de €485.000 v.o.n. De koopsommen van de vrije kavels lagen tussen de €260.750 en €341.750 k.k. Landelijk wonen dicht bij de stad. Dat kan in de nieuwe wijk Vroonermeer Noord met een grote waterplas, een openbaar wallen-landschap en met ruimte om te spelen voor kinderen. Woningen met een architectuur die is geïnspireerd op het klassieke Noord-Hollandse dorp met grotendeels lage bebouwing. Het plan ligt in zowel de gemeente Alkmaar als de gemeente Langedijk. Op het Langedijker deel wordt de Vroonerplas gegraven tussen de Gedempte Veert in Sint Pancras en de huidige Vroonermeerweg. Op het Alkmaarse deel worden straks de huizen gebouwd.
Partners in het project Vroonermeer zijn BPD Ontwikkeling BV, Gemeente Alkmaar, Stichting Kennemer Wonen, VBM Ontwikkeling, Ooms Ontwikkeling, Scholtens Groep, Gemeente Langedijk en Stichting Woonwaard.
Projectwebsite: www.nieuwbouw-vroonermeer.nl.

Artikel geplaatst op maandag 24 september 2018 - 10:08