Rodi

Trompetterkorps Alkmaar zoekt ‘handen’

Trompetterkorps Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Trompetterkorps Alkmaar houdt vrijdag 12 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in het clubgebouw aan de Olympiaweg 17 a een open avond. Het korps wil groeien en zoekt naast nieuwe leden extra handen om het korps te ondersteunen. Iedereen die de Alkmaarse Knickerbockers een warm hart toedraagt en persoonlijk wil kennis maken met het bestuur en de leden is op 12 oktober van harte welkom.


Het Trompetterkorps, gekleed in beige knickersbockers en groene colberts is al 52 jaar een begrip in binnen- en buitenland. Rond de 8-oktober festiviteiten zijn zowel de junioren als de senioren niet weg te denken uit de stad. “Als alle optredens in Alkmaar achter de rug zijn, maken wij ons op voor het nieuwe seizoen”, aldus Edmond Godijn, bandleider van de senioren. “Wij hopen dat wij ‘op straat’ liefhebbers van muziek hebben geïnspireerd om bij ons te komen spelen. Wij bespelen blaasinstrumenten (hoorn, trompet of bastrompet) en slagwerk (trommel, base en bekkens). Ook voor enthousiastelingen die willen leren een instrument te spelen staat onze deur open zodat we ons volgend jaar met een supergrote band kunnen presenteren.”

Vrijwilligers

Naast muzikanten is het korps ook op zoeken naar extra handen. “Om als korps naar buiten te treden, wordt er achter de schermen veel werk verzet. Denk aan onderhoud van het clubgebouw zowel aan de binnen- en buitenkant, een stukje marketing en PR, begeleiding van het korps tijdens optredens en het verzorgen van uitjes. Om alles rondom het korps in goede banen te leiden, kijken wij uit naar nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten. Ook al is het maar voor een paar uurtjes per maand. Alle hulp in meer dan welkom.”
Clubgebouw De Toeterboet is vrijdag 12 oktober om 19.30 uur geopend. Na een kop koffie en een korte kennismaking kunnen de muzikanten in spé instrumenten bekijken en proberen. “Van 20.00 tot 22.00 uur gaan we met elkaar muziek maken en wellicht daarna gezellig wat drinken.” Meer informatie of aanmelden via bandleider@trompetterkorpsalkmaar@alkmaar.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 04 oktober 2018 - 09:35