Rodi

'Heerlijk die frisse wind door mijn bedrijf'
Winkel en openingstijden klokkenmaker Lars Dekker veranderd

Klokkenmaker Lars Dekker. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Enkele maanden geleden besloot klokkenmaker Lars Dekker dat het tijd was voor een flinke verandering in zijn bedrijf. Lars vertelt: “De nadruk lag de afgelopen negen jaar steeds op de winkel. Maar eigenlijk heb ik gewoon een reparatiewerkplaats in een winkelpand. Ik wilde mijn uitstraling dus veranderen.”


“Ik heb letterlijk en figuurlijk een frisse wind door mijn hoofd en de winkel laten waaien.” Lars vervolgt lachend: “Het ambacht van klokkenmaker staat bekend als ietwat stoffig, maar ik voel me jong en kan nog jaren mee.”
Ook de openingstijden werden veranderd. Reparatie van klokken vergt veel aandacht en concentratie. Het was voor Lars daarom behoorlijk lastig de hele dag te multitasken. De winkel is niet meer de hele dag geopend, maar alleen in de middaguren. Lars legt uit: “Zodoende kan ik me in de ochtend met volle aandacht op uurwerkreparatie richten, wat mijn werk alleen maar ten goede komt. De middagen kan ik mijn klanten alle aandacht geven.”
De winkel/werkplaats is open van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Lars Dekker uurwerkreparatie is te vinden aan Koningsstraat 17 in Alkmaar. Meer informatie via 072-5122101 en www.lars-dekker.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 04 oktober 2018 - 16:15