Rodi

Geen wachttijd behandeling buikklachten PoliDirect Alkmaar

PoliDirect is een onafhankelijke zorgaanbieder waar kwaliteit van behandeling en klantvriendelijkheid centraal staan. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - MDL-arts drs. Susan Toebosch is een speciaal spreekuur gestart voor buikklachten bij PoliDirect Alkmaar met een wachttijd van maximaal één week. Sinds juli dit jaar hoeven mensen daarom niet langer te wachten op een behandeling maag-, darm- en leverziekten (MDL).


De wachttijden voor een maag- of darmonderzoek zijn in ziekenhuizen in Alkmaar en omgeving flink opgelopen. Maanden rondlopen met buikklachten, zonder te weten waar deze vandaan komen, kan volgens PoliDirect echt niet meer. De speciale MDL-poli van drs. Susan Toebosch biedt daarom een oplossing.
Zodra u verwezen wordt naar PoliDirect, zal een disciplinair team proberen uw klachten te verklaren en tot een diagnose te komen. Het start met een gesprek bij drs. Susan Toebosch of drs. Anna Dahele, MDL-arts. Afhankelijk van de klachten kunnen aanvullende onderzoeken worden aangevraagd, zoals een bloedonderzoek, echo, CT-scan van de buik of inwendig maag- of darmonderzoek (endoscopie). Vervolgens zal u, afhankelijk van de diagnose, een behandelingsvoorstel krijgen.
Een MDL-endoscopie is vaak het onderdeel van een heel traject. Voor je bij de specialist terecht komt, heb je vaak al een echo ondergaan en bloed en ontlasting afgestaan. PoliDirect Alkmaar streeft ernaar dit allemaal voor patiënten te kunnen bieden. Zo krijgen patiënten niet met een lange wachttijd, verschillende artsen en klinieken te maken. Bovendien start de kliniek per 1 november een spreekuur met PDS (Prikkelbare darm syndroom)-coach Janna Koopmans.
PoliDirect is een onafhankelijke zorgaanbieder waar kwaliteit van behandeling en klantvriendelijkheid centraal staan. De kliniek in Alkmaar is inmiddels uitgegroeid tot een waar centrum voor MDL-zorg, zónder wachttijd.

Artikel geplaatst op maandag 08 oktober 2018 - 09:56