Rodi

Associatie Uitvaartverzorging organiseert bijeenkomsten

Het uitvaartcentrum aan de Edisonweg. (foto: Suzanne Overgaag)

ALKMAAR - In de maand oktober organiseert Associatie Uitvaartverzorging twee bijeenkomsten. Zo zijn bezoekers op 16 oktober kunt het uitvaartcentrum aan de Edisonweg welkom voor 'koffiedrinken met de notaris'. Tijdens deze bijeenkomst van 10.00 tot 12.00 uur vertelt notaris Erkamp de grote lijnen van het erfrecht. En in elk geval de zaken die voor u van belang zijn, zodat u aan het eind van de lezing een goed beeld heeft wat voor u verstandig kan zijn om te regelen. Deze bijeenkomst is gratis.


Zaterdag 20 oktober organiseren zij een lezing in de Grote Kerk. Aansluitend op het 500-jarig jubileum van de kerk gaat deze lezing over 'de uitvaart in verleden en heden'. In deze lezing (van 14.00-16.00 uur) neemt funerair historicus Wim Cappers bezoekers mee in de veranderingen in de uitvaartcultuur. Hoe ging en gaat men om met sterven, met de lijkschouw en met de ceremonie rondom het begraven? En wist u dat je vroeger ook begraven kon worden in en rond de Grote Kerk? Bezoekers horen waarom en wanneer daar een einde aan kwam. Aansluitend debatteren ze over de gang van zaken in ‘uitvaartland’. 'Profiteren van verdriet is van alle tijden', 'een uitvaart regelen kan je prima zelf' en andere prikkelende stellingen. Deze lezing kost € 5,- incl. drankje na afloop.
Belangstelling om een van deze bijeenkomsten te bij te wonen? Meer informatie en aanmelden via www.associatieuitvaart.nl. Bellen kan ook: 072-5204700.

Artikel geplaatst op maandag 08 oktober 2018 - 15:12