Rodi

Waaier-lied opent De Beursvloer 2018

De Beursvloer - waar het bedrijfsleven via matches maatschappelijke organisaties helpt - vindt plaats op donderdag 18 oktober in het AFAS Stadion. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Laurien Verstraten zingt het Waaier-lied tijdens de opening van De Beursvloer 2018 op 18 oktober in het AFAS Stadion in Alkmaar. Dit lied is geschreven door Luuk Ransijn, winnaar van Alkmaars Talent 2014, ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van Stichting De Waaier. Piet Bruinooge (burgemeester Alkmaar), Bert Blase (burgemeester Heerhugowaard) en Leontien Kompier (burgemeester Langedijk) verzorgen gezamenlijk de opening om 14.20 uur. Na de traditionele slag op de gong door voorzitter Monique Spaansen om 14.30 uur start het matchen. De Beursvloer is om 16.00 uur ten einde.


Aan dit matchevenement nemen zo’n 300 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit de HAL-regio deel. Zij zijn op zoek naar kennis, materialen en vrijwillige helpende handen. Zo komt hun organisatie verder en bereiken zij hun doelen. Zo’n 200 vertegenwoordigers van bedrijven helpen ‘om niet’ de aanwezige maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld door hun kennis, waaronder juridisch ICT- of organisatieadvies, aan te bieden. Of door materialen te schenken, zoals tweedehands kantoormeubilair en computers.

Opknapklus

Tot slot worden door de bedrijven ook vrijwilligers beschikbaar gesteld. Dat zijn medewerkers die van hun werkgever een leuk dagje uit of een opknapklus mogen verzorgen. De maatschappelijke organisaties zoals een verzorgingstehuis, een kinderboerderij, een voedselbank of een ander initiatief voor de minima, kunnen deze zaken goed gebruiken en zijn maar wat blij met deze matches. In 2016, tijdens de vorige Beursvloer, waren dat er maar liefst 554. Dankzij De Beursvloer ontvangen maatschappelijke organisaties ondersteuning en bedrijven kunnen op een gemakkelijke en leuke manier iets goeds doen voor hun omgeving. Dat betekent meer verbinding en ontwikkeling in de regio.
Meer informatie over De Waaier op www.de-waaier.nl en over De Beursvloer op www.de-waaier.nl/evenementen/hoe-werkt-de-beursvloer. Bellen kan ook: 072 5110601 of mail info@de-waaier.nl.

Artikel geplaatst op maandag 08 oktober 2018 - 16:29