Rodi

Exclusieve wijn/spijs proeverij door Wijnhuis Oudorp

OUDORP - Wijnhuis Oudorp, aan de Herenweg 81 in Oudorp, houdt zondag 9 december de jaarlijkse wijn/spijs proeverij bij wijk- en ontmoetingscentrum De Eenhoorn, Verdonkenoord 44 in Alkmaar.

                  ADVERTORIAL

Van 12.00 uur tot 16.00 uur staan er 150 wijnen uit de hele wereld op de proeftafels. Ook staat er een zogenaamde 'thema proeftafel' met vier wijn/spijs combinaties. Wie een kaart koopt, kan deze wijn-spijs combinaties proeven. Door gerechten te combineren met een wijnproeverij, ontstaat een uniek evenement.
De gerechten komen uit eigen keuken, zijn door Ab zelf gekookt. Sinds 1997 is Wijnhuis Oudorp trots lid van de wijnproevers, een groep zelfstandige slijters die samen de wijnen inkopen van producenten uit de hele wereld. Kijk op www.wijnproevers.nl voor meer informatie. Naast de 150 wijnen die open staan, zullen diverse importeurs en producenten aanwezig zijn om alles over hun producten te vertellen en te laten proeven. Ook de top grappa’s van Marzadro zijn aanwezig. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een mousserende wijn uit Luxemburg, Bernard Massard, een aanrader voor oud op nieuw! Samen met de geweldige aardbeienlikeur Fragoli, met echte bos aardbeitjes, is dit een ideaal aperitief! Een nieuwe serie Zuid- Afrikaanse wijnen staan open, zeer betaalbaar met een geweldige prijs-kwaliteits verhouding. Veel wijnen zijn ook in magnumflessen te koop, ideaal tijdens de feestdagen en echte eyecatchers!

Wijnadvies

Ab Tamis, die samen met zijn vrouw Ireen Wijnhuis Oudorp runt, heeft een horeca achtergrond, is jarenlang kok geweest en combineert gerechten moeiteloos met de wijnen die bij Wijnhuis Oudorp te koop zijn. Vaste waarde in de zaak is Lisa de Nijs, die al jarenlang bij Wijnhuis Oudorp werkzaam is. Sinds september is het team uitgebreid met de ervaren Diana Eedens. Zij maakt het team compleet. Wie naar de winkel komt met zijn menu, krijgt een wijnadvies op maat. Dat goede wijn niet altijd duur hoeft te zijn, bewijst het uitgebreide assortiment van Wijnhuis Oudorp. Betaalbaar, met een goede prijs/kwaliteitsverhouding, dat is het uitgangspunt bij alle wijnen die bij Wijnhuis Oudorp te koop zijn.
Kookgilde

Een niet meer weg te denken fenomeen bij Wijnhuis Oudorp is het 'Wijnhuis Oudorp Kookgilde'. Thuishaven is de kookstudio van de Eenhoorn op de eerste etage. Elke derde week van de maand komen drie groepen bij elkaar, om onder het genot van een glas wijn een vier gangen menu te koken. Er wordt gewerkt met verse producten, alles wordt zelf gemaakt, tot en met het ijs aan toe. De tafel wordt klassiek opgedekt met grote kandelaars en wit tafellinnen. Elke gang wordt begeleid door een andere wijn. Meer informatie op de Facebookpagina van Wijnhuis Oudorp.
Kaarten voor de proeverij zijn te koop voor €10,00 per persoon bij Wijnhuis Oudorp. Gezien het exclusieve karakter van deze proeverij, is het alleen mogelijk om met een toegangskaart binnen te komen, maximaal 150 personen. Wacht niet te lang met kaarten kopen, want vol is vol!

Artikel geplaatst op dinsdag 16 oktober 2018 - 11:44