Rodi

'A Christmas Carol' in Grote Kerk Alkmaar

Maarten Elout, Majella van Ispelen en Ocar Koch. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Superstar Theaterproducties presenteert Scrooge, de kerstmusical: een gloednieuwe muzikale bewerking van het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. De productie is 13 tot en met 26 december te zien in de Grote Kerk in Alkmaar.


Met de kerstvoorstelling zet Alkmaar een feestelijk uitroepteken achter een al zeer geslaagd jubileumjaar van de kerk en zo belooft het een sfeervolle Kerst te worden. De succesvolle novelle uit 1843 trekt sindsdien jong en oud naar het theater en ook deze versie is geschikt voor de hele familie: van 8 tot 88 jaar. Maar liefst veertien keer speelt de musical en elke avond staan er zo’n 200 lokale talenten op de planken.

Productie

Artistiek leider en regisseur Maarten Elout schreef samen met componist en muzikaal leider Jerry Bloem een compleet nieuwe versie van Dickens’ meest geliefde kerstverhaal met de enorme ruimte van de kerk in het achterhoofd. Zo komt er een tribune over de hele lengte van het schip; loopt het toneel van het kruis tot ver achter het koorhek; staat er een brug achter het hek om op twee niveaus te kunnen ensceneren en wordt er gewerkt met 3D audio-effecten. Ook voor deze productie contracteerde het Alkmaarse gezelschap de licht- en geluidsontwerpers verantwoordelijk voor o.a. Evita, The Elephant man en De Grote Drie.
Extra matinees

Vandaag gaan de laatste twee voorstellingen van de serie in de verkoop: matinees op zaterdag 22 en zondag 23 december. Kaarten en info via: www.superstar.theater .

Artikel geplaatst op maandag 29 oktober 2018 - 11:11