Rodi

‘De AlkmaarPas 2019 ga ik zeker weer aanschaffen’

Liesbeth Tuynman-van Baar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Liesbeth Tuynman-van Baar (57) woont al jarenlang in Bergen, nabij Alkmaar. In haar jongere jaren kwam Liesbeth vaak in Alkmaar bij vriendinnen, maar tegenwoordig veel om te winkelen of voor een theaterbezoek. Leuk om te vertellen is dat Liesbeth dit jaar ook vrijwilliger was bij de Klim naar de Hemel bij de Grote Kerk. "Dat was fantastisch om te doen", glimlacht ze.


De AlkmaarPas kent Liesbeth al een paar jaar, maar ze heeft de pas afgelopen jaar voor het eerst aangeschaft. "Het eerste uitje was een avondje bioscoop, in de zomer heb ik een rondleiding over de Kaasmarkt gedaan, dat was heel speciaal. We mochten overal komen, het was prachtig weer en je maakt de kaasmarkt echt van dichtbij mee. Ook met de stadswandeling hadden we een enthousiaste gids die dingen vertelde over Alkmaar die ik nog niet wist!", vertelt Liesbeth.

Uitjes

De AlkmaarPas gebruikt ze vooral voor uitjes en raadt ook bewoners van Alkmaar aan de AlkmaarPas aan te schaffen. Liesbeth: "Het is superleuk dat een bewoner uitjes in de stad kan doen, waardoor hij zijn eigen stad beter leert kennen. Soms kan een korting met de pas net de drempel zijn om ergens heen te gaan. Wat je allemaal kunt doen met de AlkmaarPas lees ik vooral op Facebook, de nieuwsbrief en de advertentie in de krant. Ik heb mij net opgegeven voor de rondleiding bij AZ!"

Artikel geplaatst op maandag 29 oktober 2018 - 15:48