Rodi

                  ADVERTORIAL
Binnen korte tijd duidelijke kentering dankzij Halotherapie
HaloClinic biedt uitkomst voor mensen met a

HaloClinic biedt uitkomst voor mensen met astma, COPD en (long)kanker. (Foto: aangeleverd)

                        
ZAANDAM - Peter, een vriend met COPD 3, zag het niet meer zitten en wilde zo niet verder met zijn leven. Twee, drie meter lopen bracht hem al in ademnood. Iemand die zijn hele leven actief was geweest en altijd klaarstond voor anderen, was nu aangewezen op hulp van derden. Zijn vrouw attendeerde hem op de HaloClinic in Zaandam. Nadat hij enkele bezoeken had gebracht, was vrij snel een verbetering merkbaar in de toename van zijn longinhoud. Na enige maanden de Halotherapie te hebben gevolgd, kan hij weer zonder problemen 30 kilometer fietsen.


Aangestoken door zijn enthousiaste verhalen bracht ik onlangs een bezoek aan de HaloClinic te Zaandam, de ruimten bekeken en gesprekken gevoerd met mannen en vrouwen die daar de therapie volgen. Zij waren in de leeftijd van ongeveer 40 jaar tot en met bijna 92 jaar. Unaniem waren zij vol lof over de therapie en raden ook een ieder met COPD aan deze therapie te volgen. Evenals Peter heeft ook Truus uit Zaandam een goede ervaring met HaloClinic. Ze heeft last van een ernstige vorm van astma en COPD, de verzamelnaam voor een aantal aandoeningen waarbij de longen ernstig beschadigd zijn. Truus ging meerdere keren naar de longarts, maar bleef klachten houden. Uiteindelijk tipte de longarts haar om eens naar zoutkamer van HaloClinic te gaan.

Klachten bleven
Drie jaar geleden begon Truus aan de eerste sessie. “Ik had er vanaf de eerste keer baat bij. Ik slik nog maar de helft van de medicijnen en kom niet meer bij de longarts. Drie jaar geleden was ik elke week bij de huisarts. Nu nog maar eens in de drie weken voor ‘onderhoud’ bij HaloClinic.” Ze vertelt hoe haar sessie van een uur eruit ziet. “Je gaat in de zoutkamer zitten, ademt zoutkristallen en luistert naar muziek. De één zit te lezen, de ander te slapen. Het is heel ontspannend en het doet geen pijn.”
Fijnstof
Fijnstof, dat elke Nederlander dagelijks inademt, dringt diep door in de longen. Het kan ontstekingen en ziektes als astma, bronchitis en COPD veroorzaken. Door fijnstof en stikstofdioxide (NO2) overlijden jaarlijks 12.000 Nederlanders vroegtijdig, zegt de Gezondheidsraad. Tienduizenden mensen worden er chronisch ziek door. Ook voor degenen die hier last van hebben, biedt HaloClinic uitkomst.
Positieve effecten
Ran Derei, eigenaar van HaloClinic, weet dat de mensen dankzij de zoutkamer een betere kwaliteit van leven krijgen. “Zout heeft positieve effecten op de luchtwegen en de huid. Het ontstaan van de hedendaagse zoutkamer is terug te voeren naar de mediterrane zoutmijnen in Oost-Europa, enkele eeuwen geleden. Artsen stelden vast dat mijnwerkers in zoutmijnen nauwelijks ziek werden. Problemen met de luchtwegen, verkoudheid of griep, oorontsteking en huidproblemen bleken bij de mijnwerkers nagenoeg niet of slechts in zeer geringe mate voor te komen”, aldus Derei.
HaloClinic Zaandam is gevestigd aan de Provincialeweg 166 in Zaandam, op vier minuten lopen van het (bus)en trein station. Er is voldoende parkeergelegenheid. In de nieuwe kliniek heeft HaloClinic Zaandam speciale kinderzoutkamers ontwikkeld voor kinderziektes als astma, verkoudheid en benauwdheid. Ook mensen met een fysieke beperking kunnen terecht.
Meer informatie over HaloClinic Zaandam en vestiging Heemstede is te vinden op de website www.haloclinic.nl en de Facebook-pagina Haloclinicnl. De kliniek is te bereiken via het contactformulier op de website en tel. 075-7600026, de vestiging Heemstede via tel.: 023-5282149.

Artikel geplaatst op donderdag 01 november 2018 - 12:47