Rodi

Unieke winkel in Koedijk
Opening Roos' Bambino; houten creaties uit Italië

Rosalie in haar winkel met unieke houten creaties. (Foto © 2018 foto Studio Petit)

REGIO - Rosalie Swart-de Wit (23), momenteel werkzaam bij vishandel Fer Kroone, wilde al heel lang iets voor zichzelf beginnen. Eerst dacht ze aan de verkoop van kinderkleding maar kwam tot de conclusie dat er al veel (web)winkels zijn. Totdat moeder Tanja de Wit en echtgenoot Simon (Wiko Staalbouw), tijdens hun vakantie in het Drentse Borger toevallig tegen een exclusief winkeltje aanliepen. Ze verkochten er Bartolucci producten uit Italië, waarvan de meest bekende de houten pop Pinokkio is. Tanja: "Ik was op slag verliefd op deze prachtige creaties. Wat een leuke dingen verkoopt u, zei ik tegen de eigenaresse. Toen antwoordde die mevrouw: je ken alles opkope as je wil, want ik stop ‘r mee!"

(Tekst: Marijke de Jong)
Thuisgekomen vertelden ze haar bevindingen aan dochter Rosalie die meteen razend enthousiast was. Ze besloten er een nachtje over te slapen, maar kwamen al snel tot de conclusie dat ze de spullen graag wilden overnemen. "Na vele gesprekken met de eigenaresse en de Italiaanse leverancier hebben wij de stap genomen om zelf een winkeltje te starten." Ze deden een bod en daarmee werd ingestemd. Moeder en dochter haalden samen de voorraad op in Drenthe. Rosalie was helemaal in haar nopjes met de mooie spullen. "Mijn droom komt nu uit", aldus Rosalie.

Assortiment

Het assortiment bestaat uit vrolijke, kleurige kinderkamerdecoraties zoals groeimeters, fotolijstjes, kapstokken, muziekdozen, (nacht)lampen, wandklokken met bewegende delen, beeldjes, naambordjes, kledinghangers en nog heel veel meer. Allemaal van hout en met de hand vervaardigd. Half oktober was de opening van de winkel in de kelder van Kanaaldijk nummer 39. Er wordt nog hard gewerkt aan een website, flyers zijn inmiddels rondgebracht en er staat een groot bord aan de weg. Tanja en Rosalie runnen samen vol enthousiasme deze unieke winkel. Uniek omdat het de enige winkel in Nederland is.
Alle dagen zijn ze open, behalve op zondag. Lachend zegt Tanja: "Nou, als ze van tevoren bellen voor een afspraak, willen we ook nog wel een uitzondering maken voor de zondag." De winkel is bereikbaar via telefoonnummer 072-5613975.

Artikel geplaatst op woensdag 31 oktober 2018 - 14:44

Foto's