Rodi

Drie keer goud voor Keurslager Groenendaal

HEERHUGOWAARD - Tijdens de Internationale slagersvakbeurs Slavakto, die maandag 5 en dinsdag 6 november plaatsvond, heeft Keurslager Groenendaal drie keer goud behaald voor zijn ambachtelijke en huisgemaakte producten.

Melanie Vrijhoef

Al 42 jaar is Keurslagerij Groenendaal een vast gezicht in winkelcentrum Middenwaard. Een slagerij, waar nog volgens ambachtelijke wijze en huisgemaakte recepten, een ruim assortiment van vlees, vleeswaren en vleesproducten te koop is.

Huisgemaakt

In een tijd waar duurzame, eerlijke en biologische producten hoog aangeschreven staan, verwacht de consument kwalitatief hoogstaande producten. Om zijn klanten deze kwaliteit te leveren, maakt Keurslager Groenendaal heel veel producten zelf. Zo heeft hij nog een eigen worstmakerij, een bereidingsruimte waar vleeswaren gemaakt worden en een eigen ketel voor gekookte producten, zoals zijn huisgemaakte erwtensoep. Uiteraard staat Groenendaal achter zijn producten. Aangesloten bij de vereniging van Keurslagers, wordt hij dan ook regelmatig beoordeeld. De vereniging van Keurslagers deelt met regelmaat goudcertificaten uit voor producten. Zo heeft Groenendaal recentelijk nog een goudcertificaat mogen ontvangen voor zijn huisgemaakte rookworst.
Bekroning

Eens per drie jaar kan men vakcertificaten behalen, tijdens de internationale slagersvakbeurs. Om aan zijn klanten te kunnen laten zien hoe hoog de kwaliteit van zijn producten is, heeft Groenendaal drie van zijn huisgemaakte producten laten beoordelen door een vakkundige jury, bestaande uit mensen uit het slagersvak. Met zijn inzendingen - grillworst, rookworst en erwtensoep - wil hij aan zijn klanten laten zien dat deze van uitmuntende kwaliteit zijn. Voor zijn grillworst en rookworst werd Groenendaal bekroond met goud en zijn erwtensoep kreeg zelfs het stempel goud met ster. Beoordelingen die inmiddels aan de wand in de winkel prijken.
"Als klanten vragen hebben over producten of een speciaal product willen bestellen, dan staan de vakkundige verkoopmedewerkers klaar om deze te beantwoorden of om de bestelling op te nemen", aldus Thomas Groenendaal. "Klanten mogen zelfs een kijkje nemen in de eigen worstmakerij. Met de aankomende feestdagen in het vizier zijn er genoeg lekkere producten voorradig en/of te bestellen. Tot die tijd is het wachten op een beetje kou, vorst, wintersweer, zodat de met goud bekroonde erwtensoep en rookworst, de klanten een beetje kunnen opwarmen."
Keurslagerij Groenendaal is te vinden aan Middenwaard 37 in Heerhugowaard. Telefoon 072-5712622.

Artikel geplaatst op dinsdag 20 november 2018 - 10:56