Rodi

‘In Alkmaar zijn zoveel mooie plekjes te fotograferen’

Ritske Velstra. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Ritske heeft dé foto gemaakt die voor de AlkmaarPas 2019 is gebruikt! Hoog tijd om eens met Ritske te praten over Alkmaar, zijn liefde voor fotografie en natuurlijk dé foto!


Ritske Velstra is woonachtig in Heiloo, momenteel met pensioen maar was vanaf 1990 werkzaam in Alkmaar. Ritske: "Tijdens mijn werk in Alkmaar liep ik met collega’s in de pauze altijd een rondje door te stad. Je ziet op die manier super veel van de stad en je komt op plekken waar je normaal niet zomaar komt. In Alkmaar is zoveel gebeurd, de geschiedenis vertaalt zich in de gebouwen, dat interesseert mij."
De foto die is gebruikt voor de AlkmaarPas is gemaakt op de Zijdam in Alkmaar. Ritske: "De foto komt uit september 2015. Al fietsend langs dit plekje, zag ik stilstaand water en een mooie zon. Het is een karakteristieke plek, de kleuren maken het plaatje bijzonder en het Huis met de Kogel is erg bekend bij velen. Mijn camera heb ik altijd bij me. De omstandigheden waren perfect en het is de foto geworden die ik wilde hebben."
Ritske: "Ik ben zeker bekend met de AlkmaarPas, al moet ik eerlijk zeggen dat ik hem afgelopen jaar pas voor het eerst goed heb gebruikt. De pas heb ik gebruikt voor de bioscoop, het Biermuseum, in diverse restaurants en cafés en bij een aantal winkels. In 2019 ga ik de pas zeker weer aanschaffen."
Lees het hele interview op www.alkmaarpas.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 20 december 2018 - 10:31