Rodi

(Advertorial)
Taalcafé Schoorl gaat weer open

SCHOORL - Het Taalcafé in de bibliotheek is vanaf 18 januari in Schoorl geopend. Het Taalcafé is voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken. Het Taalcafé is in de bibliotheek, Heereweg 150A. Geïnteresseerden kunnen er iedere vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur binnenlopen. Dat kan zonder afspraak en kinderen mogen meekomen. De toegang is gratis. Iedereen is welkom ook als je geen lid bent van de bibliotheek.


Taal is belangrijk. Voor iedereen. Als je de taal kent kun je meer zelf doen. Taal is ook belangrijk voor contact met andere mensen. Deelnemers aan het Taalcafé ontmoeten daar veel andere mensen die ook de taal beter willen leren spreken. Deelnemers aan het Taalcafé oefenen met taal. Dat is gratis. Bijvoorbeeld met taalspelletjes kunnen bezoekers Nederlands oefenen. Je leert met en van elkaar. Zo kan je oefenen om een afspraak te maken bij de huisarts of hoe je een sollicitatiegesprek moet voeren. In het Taalcafé is de Startkrant aanwezig met nieuwsberichten die in eenvoudig Nederlands zijn geschreven. Bezoekers aan het Taalcafé praten over activiteiten in de buurt en over de Nederlandse cultuur.

Ontmoeten en leren


Er zijn taalbegeleiders aanwezig om te helpen. Deelnemers aan het Taalcafé zijn positief over het contact met andere mensen en de gesprekken die ze voeren. Zij leren op deze manier spelenderwijs de Nederlandse taal. Kent u iemand die hiermee geholpen kan worden? Wijs hem of haar dan alstublieft op de mogelijkheden van het Taalcafé. We zijn op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers die het leuk vinden om mensen helpen. Affiniteit met taal hebben en op vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur beschikbaar zijn (in overleg mag je ook om de week of om de twee weken komen). Je bent woonachtig in Schoorl of omgeving. Lijkt het je leuk om mensen verder te helpen met de Nederlandse taal? Meld je dan aan als vrijwilliger van het Taalcafé. Om je aan te melden of voor meer informatie kun je contact opnemen met Laura Bras via vrijwilliger@bknw.nl.

Artikel geplaatst op zondag 06 januari 2019 - 09:02