Rodi

Winter boven Amsterdam

De feestdagen zijn voorbij, maar in Holland boven Amsterdam is nog genoeg te beleven. (Foto: Ontwikkelingsbedrijf NHN)

REGIO - De feestdagen zijn voorbij, maar in Holland boven Amsterdam is nog genoeg te beleven. "Trek de prachtige natuur in tijdens een excursie. Ook in de winter is er buiten veel te ontdekken. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de duinen, bossen en polders. Het jaar 2019 staat in het teken van de Gouden Eeuw. In onze regio worden daarom vele extra activiteiten georganiseerd", aldus Ontwikkelingsbedrijf NHN.


Kunst- en natuurproject De Nollen is ook dit jaar in het winterseizoen te bezoeken. Tot en met maart is het elke zondag geopend, met twee rondleidingen. "Tijdens de donkere maanden ervaar je een wandeling over het project op een bijzondere manier en zijn sommige beelden aangelicht. Eenmaal per maand is er een winterzondag, waarvan de eerste 27 januari is. Er is livemuziek en er zijn hapjes en drankjes", aldus Ontwikkelingsbedrijf NHN.

De natuur in de winter
"Verbaas je tijdens de winterwandeling, dinsdag 15 januari in Den Helder, wat er allemaal te zien en beleven is in de winter. Of stap in de duisternis van de Schoorlse Duinen en ervaar de stilte en de sterrenhemel. Vrijdagen 25 januari en 8 en 22 februari kun je mee op deze avondwandeling."
Gouden Eeuw

Met name door de oprichting van de VOC was de Gouden Eeuw een periode van welvaart voor de Republiek der Nederlanden. "Beleef dit jaar de Gouden Eeuw boven Amsterdam. Die roemrijke tijd is nog steeds zichtbaar in de vele herenhuizen, grachten, musea, kerken, stadsmuren en havens. Maak een spannende tijdreis met de stoomtram door de historische driehoek Hoorn - Medemblik - Enkhuizen, bezoek de Gouden Eeuw-zaal in het Stedelijk Museum Alkmaar, ga mee met de rondleiding op het VOC-schip de Halve Maen en ontdek in het Marinemuseum de marine in de gloriedagen van de Gouden Eeuw."
"Kijk op goudeneeuwbovenamsterdam.nl voor alle activiteiten en evenementen. Nog veel meer ideeën voor een dagje uit boven Amsterdam zijn te vinden op: dagjeuitbovenamsterdam.nl"

Artikel geplaatst op woensdag 09 januari 2019 - 12:43