Rodi

Leerlingen oefenen boodschappen doen in de praktijk
Vomar Supermarkt werkt met basisschool De Rank aan bewuste consumenten

Leerlingen uit groep-3 van de basisschool ‘De Rank’' bezochten de Vomar- supermarkt aan de Van Ostadelaan in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Leerlingen uit groep-3 van de basisschool ‘De Rank’’ bezochten 29 januari ’s ochtends de Vomar- supermarkt aan de Van Ostadelaan in Alkmaar. Het bezoek vormde een praktisch onderdeel van het thematische lesprogramma over gezondheid en voeding waaraan in alle groepen van de school aandacht wordt gegeven.


Filiaalmanager René Bakker ontving de zeventien leerlingen samen met hun juf Hanneke Zintel. “De manager vertelde ons veel over de indeling van de winkel. Waarom bevindt de groenteafdeling zich vooraan? Hoe werkt de kassa? Hoe wordt de supermarkt bevoorraad.”
De klas van juf Hanneke deed natuurlijk ook boodschappen in de winkel. “Het waren boodschappen waarmee we op school samen in de pauze lekker hebben gegeten.” Volgens Hanneke Zintel staan er nog vervolglessen, zoals het nabouwen van een supermarkt op school, op het programma. “We gaan dan nader in op de indeling van de winkel en aspecten als reclame.” Hanneke Zintel ziet allerlei mogelijkheden om dit praktijkbezoek te verbinden met de ‘verplichte’ leerstof. “De relatie met rekenen bijvoorbeeld ligt voor de hand.”
Ook René Bakker is bijzonder enthousiast en vindt dat het bezoek navolging verdient. “We werken er immers zo aan mee dat kinderen opgroeien tot bewuste consumenten.”

Artikel geplaatst op donderdag 31 januari 2019 - 10:17